Summer Breeze rose 2021 – Caii de la Letea

Summer Breeze rose 2021 – Caii de la Letea


"Un rose cât o zi de vară", acesta a fost primul gând când am gustat Summer Breeze, un cupaj de Fetească Neagră, Pinot Noir și Syrah din recolta 2021 ce vine din Dobrogea.

Păi dacă tot e [încă] vară iar zilele călduroase continuă, am zis să povestesc puțin aici despre acest vin, poate îți este și ție de folos pentru zilele călduroase din acest final de vară și început de toamnă.

Summer Breeze este noul vin rose lansat de Crama Caii de la Letea în această vară. Lansat numai în varianta de sticlă magnum de 1,5 litri este un vin foarte potrivit a fi savurat alături de prieteni fie la o terasă, fie la plajă, fie la o întâlnire acasă, poate și la un grătar. Este un vin de vară, fructat, pe care îl poți savura atât ca atare, cât și cu ceva de mâncare.

Vinul este sec, are o culoare rose somon destul de vibrantă, iar în miros apar notele de căpșuni foarte coapte încă de la început. Acestea sunt completate cu note de cireșe, zmeură, mandarine dulci și foarte coapte, pere galbene. 

Gustul confirmă cele regăsite în miros însă mi se pare mai rafinat: aroma căpșunilor este foarte intensă, încă căpșunile îmi par foarte coapte, aproape gemoase; aceste arome sunt completate de cele de cireșe albe și cireșe roșii pietroase (poate îți amintești din copilărie acele cireșe roșii mari, foarte cărnoase) și câteva note citrice - mandarine coapte mai exact.

Postgustul vinului este unul destul de lung. Vinul are 13% alcool care nu se simte, este sec și a fost savurat la 7 – 8 grade Celsius, o temperatură tocmai bună de servire într-o zi atât de călduroasă de vară.

Vinul poate fi savurat ca atare, consider că reprezintă aromele verii întru totul. Însă merge tare bine și acompaniat de aperitive cu mai multe tipuri de brânzeturi, salate, fructe de mare sau chiar și cu un mic dejun pe bază de somon.

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Primordial Elogium Merlot 2020 – un elogiu adus enologului Philippe Cambie
Velvet Winery lansează gama de vinuri Magiq
Vinul Primul – alb, rose și roșu
Sauvignonasse 2022 – Crama Bauer
O nouă gamă de vinuri vine din Dobrogea: Caii de la Letea Princeps