
"The Oxford Companion to Wine" - Cartea lunii februarie 2025
Cartea "The Oxford Companion to Wine" este scrisă de Jancis Robinson & Julia Harding (prima oara a apărut in 1994), cea mai recentă ediție, a cincea, fiind publicată in 2023.
Notă: fotografia alăturată este a ediției a patra, publicată în 2015
Cartea reprezintă un fel de "dicționar" de termeni din lumea vinului, include liste de apelatiuni din întreagă lume, informații despre tipuri de struguri si de vinificație, regiuni si multe altele. Este o carte de pus in biblioteca fiecărui iubitor de vin.
"The Oxford Companion to Wine" este o carte de referință de la A la Z cuprinzătoare și aprofundată despre fiecare aspect al vinului: peste 4.000 de note care acoperă subiecte de la istorie la geografie, geologie, știința solului, viticultură, vinificație, ambalare, mediul academic, tehnologie și reglementări până la oameni și locuri, degustare, scris și limba vinului.
Sistemul de referințe încrucișate duce cititorul de la o notă la alta, arătând cum toate aceste subiecte sunt interconectate în povestea fascinantă a vinului în formele sale cele mai tradiționale și moderne.
Capitole - Ordine alfabetică (fiind publicată în limba engleză, denumirea Capitolelor nu a fost tradusă în acest articol):
Appendix 1: Complete list of controlled appellations and their permitted grape varieties
Appendix 2:
Notă: fotografia alăturată este a ediției a patra, publicată în 2015
Cartea reprezintă un fel de "dicționar" de termeni din lumea vinului, include liste de apelatiuni din întreagă lume, informații despre tipuri de struguri si de vinificație, regiuni si multe altele. Este o carte de pus in biblioteca fiecărui iubitor de vin.
"The Oxford Companion to Wine" este o carte de referință de la A la Z cuprinzătoare și aprofundată despre fiecare aspect al vinului: peste 4.000 de note care acoperă subiecte de la istorie la geografie, geologie, știința solului, viticultură, vinificație, ambalare, mediul academic, tehnologie și reglementări până la oameni și locuri, degustare, scris și limba vinului.
Sistemul de referințe încrucișate duce cititorul de la o notă la alta, arătând cum toate aceste subiecte sunt interconectate în povestea fascinantă a vinului în formele sale cele mai tradiționale și moderne.
Capitole - Ordine alfabetică (fiind publicată în limba engleză, denumirea Capitolelor nu a fost tradusă în acest articol):
Appendix 1: Complete list of controlled appellations and their permitted grape varieties
Appendix 2:
- 2a. Total vineyard area by country
- 2b. Wine production by country
- 2c. Per capita consumption by country
Motive pentru a citi cartea: cel mai complex "dicționar" din lumea vinului.
Unde găsești cartea: cartea este publicată în limba engleză și o găsești pe siteul Books Express unde vine pe comanda în 2-3 săptămâni
Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App
Unde găsești cartea: cartea este publicată în limba engleză și o găsești pe siteul Books Express unde vine pe comanda în 2-3 săptămâni
Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App