Wine Brunch in a Sparkling Summer (Bucuresti)
Zilele calde de vară par uneori copleșitoare, motiv pentru care ne-am gândit că ar merge tare bine să te invităm undeva într-o grădină unde să te bucuri de o dimineață relaxantă cu vinuri și mâncăruri savuroase.
Am pus țara la cale alături de Băcănia Veche Delicatese & Grădină (București) și am hotărât să organizăm un brunch de vară. I-am spus „Wine Brunch in a Sparkling Summer” și are loc duminică, 23 iulie 2023, în intervalul orar 10:30 – 13:30.
Hai și tu să te bucuri de o dimineață savuroasă răcorită cu vinuri reci, potrivite pentru zilele toride de vară. Și pentru că ne place ideea de brunch cu bule, nu lipsește nici spumantul din ecuație!
În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la brunch-ul din 23 iulie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.
Data: 23 iulie 2023
Ora: 10:30 – 13:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Bd. Dacia nr.25, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).
Program:
10:30 – 11:00 sosirea participanților + welcome drink
11:00 – 13:30 brunch însoțit de 2 spumante și 3 tipuri de vin
Tarif: 250* RON/persoana
* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.
Tariful include:
Am pus țara la cale alături de Băcănia Veche Delicatese & Grădină (București) și am hotărât să organizăm un brunch de vară. I-am spus „Wine Brunch in a Sparkling Summer” și are loc duminică, 23 iulie 2023, în intervalul orar 10:30 – 13:30.
Hai și tu să te bucuri de o dimineață savuroasă răcorită cu vinuri reci, potrivite pentru zilele toride de vară. Și pentru că ne place ideea de brunch cu bule, nu lipsește nici spumantul din ecuație!
În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la brunch-ul din 23 iulie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.
Data: 23 iulie 2023
Ora: 10:30 – 13:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Bd. Dacia nr.25, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).
Program:
10:30 – 11:00 sosirea participanților + welcome drink
11:00 – 13:30 brunch însoțit de 2 spumante și 3 tipuri de vin
Tarif: 250* RON/persoana
* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.
Tariful include:
- acces la brunch semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădină
- degustarea a 5 vinuri
- apă plată
Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.
Vinurile alese pentru degustare
- Spania: Cava Baldus Reserva, Jane & Santacana
- România: Bendis Rose, crama Petro Vaselo
- Italia: Soave 2022, crama Tamellini
- Spania: Coral Rosado 2022, Bodega Inurrieta
- România: Negru de Petro Vaselo, crama Petro Vaselo
Pentru brunchul acesta am pregătit atât vinuri spumante cât și de vinuri liniștite și am luat în calcul vinuri românești și internaționale.
Vom începe ziua cu cele 2 spumante: o cava autentică din Spania realizată din struguri Xarel·lo, Macabeu, Parellada și un spumant din România făcut din Pinot Noir după metoda prosecco cu fermentare în tancuri de inox.
Vom continua cu un vin alb proaspăt din struguri Garganega ce vine din regiunea Soave din Italia, apoi cu un rose realizat din struguri Garnacha și Cabernet Sauvignon ce provin din regiunea Navarra, Spania, vinul având puternice influențe din Franța dacă vorbim de stilul vinului. Nu am uitat nici de iubitorii vinului roșu, așa că vom încheia brunchul cu Negru de Petro Vaselo, vin roșu ce vine din localitatea Petro Vaselo de lângă Timișoara și este realizat din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Meniul de mâncare de la brunch
Meniul de mâncare semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădina este format dintr-o mulțime de bunătăți de vară pe care, dacă ai mai fost la Băcănie e posibil să le știi. Dacă nu, te invit să descoperi preparatele delicioase la brunchul de pe 23 iulie.
Meniul este următorul:
Vom începe ziua cu cele 2 spumante: o cava autentică din Spania realizată din struguri Xarel·lo, Macabeu, Parellada și un spumant din România făcut din Pinot Noir după metoda prosecco cu fermentare în tancuri de inox.
Vom continua cu un vin alb proaspăt din struguri Garganega ce vine din regiunea Soave din Italia, apoi cu un rose realizat din struguri Garnacha și Cabernet Sauvignon ce provin din regiunea Navarra, Spania, vinul având puternice influențe din Franța dacă vorbim de stilul vinului. Nu am uitat nici de iubitorii vinului roșu, așa că vom încheia brunchul cu Negru de Petro Vaselo, vin roșu ce vine din localitatea Petro Vaselo de lângă Timișoara și este realizat din Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.
Meniul de mâncare de la brunch
Meniul de mâncare semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădina este format dintr-o mulțime de bunătăți de vară pe care, dacă ai mai fost la Băcănie e posibil să le știi. Dacă nu, te invit să descoperi preparatele delicioase la brunchul de pe 23 iulie.
Meniul este următorul:
- Tartine cu vinete, busuioc, roșii și brânză de capră
- Cash-Prese cu roșii grase de grădină, caș dospit
- Plăcintă cu roșii, busuioc și brânză de burduf
- Ouă umplute (cu ele însele)
- Pateu de casă din ficat de pasăre cu ghebe și ienibahar
- Salată de ou cu verdețuri și oțet de Jerez
- Turul Țării, o călătorie culinară de-a lungul și de-a latul țării, cu cârnați și brânzeturi românești artizanale
- Rillete de porc cu dulceață de ardei iute & cornichon
- Salată de vinte cu ardei copt
- Egg love: ouă umplute, salată de ou, omletă cu zacuscă
- Colțul de dulce: Prăjituri de casă de la Băcănia Veche, Lapte de pasăre
- Numărul maxim de participanți este limitat la 30 persoane.
- Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 20 persoane.
- Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
- Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.