O poveste de Crăciun: vinuri și preparate de sărbătoare (București)

O poveste de Crăciun: vinuri și preparate de sărbătoare (București)


Luna decembrie bate la ușă, iar noi îți propunem să îi deschizi pentru că aduce cu ea luna bucuriei, luna petrecută mai mult alături de cei dragi, luna cadourilor, luna copilăriei.

Și, pentru că este o lună specială, venim cu o propunere pe măsură: pe 13 decembrie 2023 te invităm la degustarea „O poveste de Crăciun: vinuri și preparate de sărbătoare”.

De această dată alături de noi o avem pe Adriana Sohodoleanu, gastronom și iubitor de frumos. Pe Adriana o știm și o urmărim de câțiva ani iar de ceva vreme ne-am conectat mai mult și am plănuit ca la finalul acestui an să organizăm împreună o degustare de Sărbătoare.

Winesday vine cu propunerile de vinuri de Sărbătoare, iar Adriana vine cu un meniu inspirat de pe vremea lui Constantin Bacalbașa. "În 1935, după ce și-a pus în scris amintirile despre Bucureștii de altădată, Constantin Bacalbașa, jurnalist și om politic, și-a îndreptat atenția spre gastronomie și a publicat "Dictatura gastronómică.1501 feluri de mâncare" din care am selectat cinci pentru a vă introduce în atmosfera de Crăciun ca însoțitori savuroși ai vinurilor alese de Carmina." spune Adriana.

Și pentru că aveam nevoie și de un loc numai bun să punem în practică meniul special de degustare, află că evenimentul are loc la Băcănia Veche Delicatese & Grădină unde echipa lui Marius Tudosiei face minuni și va pregăti meniul nostru special.

Iar pentru că tot este luna cadourilor află că fiecare participant la degustare va avea parte de câte un cadou. Editura Baroque Books & Arts este din nou alături de noi și oferă o parte din cadouri, însă sub brad se vor găsi și alte surprize care au legătură cu vinul sau cu buna dispoziție.

Data: 13 decembrie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Bd. Dacia nr.25, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).


Program:
18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea de vin însoțită de meniul de mâncare
21:00 – 21:30 networking

Tarif: 300* ron/persoana
* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus

Tariful include:
 • degustarea a 5 vinuri si meniul special de mâncare semnat de Adriana Sohodoleanu și Băcănia Veche Delicatese & Grădină
 • apă plată
 • un cadou de la Moș Crăciun (da, da, fiecare participant primește un cadou de la Moșu’)

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Vinurile alese pentru degustare sunt:
 • Cava Baldus Reserva
 • Primordial Chardonnay 2022, Domeniul Bogdan
 • Syrah 2020, Bauer
 • Bon Viveur rosu 2015, Licorna Winehouse
 • Pedro Ximenez El Candado, Valdespino
Inscrierile se pot face aici: https://bit.ly/DegustareOPovestedeCraciun2023

Important:
 • Numărul maxim de participanți este limitat la 20 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Alte sugestii

Degustare Vinuri BIO & Biodinamice (București)
Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery (Dealu Mare)
Vinuri din Africa de Sud(București)
Degustare Cabernet Franc: Argentina, Bulgaria, Franța & România (București)
Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră