Vinuri albe din Alto Adige – Italia (Bucuresti)

Vinuri albe din Alto Adige – Italia (Bucuresti)


Luna iunie aduce cu ea vreme numai bună pentru a degusta câteva vinuri albe de excepție. Și cum ne place să cunoaștem vinuri din întreaga lume, de data asta am ales zona Alto Adige din Italia spre a fi subiect de discuție în următoarea degustare.

Pe 28 iunie 2023 te aștept la următoarea degustare din seria Winesday Specials: Vinuri albe din Alto Adige – Italia”.

Organizăm această degustare alături de Mihai Vasile și VinMagazin.ro și am ales împreună câteva vinuri din soiuri reprezentative pentru regiunea Alto Adige (Sud Tirol) din Italia. Vinurile sunt toate de la crama Kaltern și le găsești în România la VinMagazin.ro, importatorul unic al acestei crame. Mihai va fi alături de noi la eveniment așa că vei avea ocazia să afli direct de la mai multe informații despre cramă și vinurile acesteia.

La eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la degustarea din 28 iunie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Pot spune acum doar că este una din cărțile pe care ai nevoie să le citești dacă vrei să înveți lucruri noi despre vin. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Data: 28 iunie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Winestone, Calea Victoriei nr.37B, Sector 1, București (în cadrul Hotel Novotel, la parter; zona metrou Universitate).

Program:
18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 prezentare și degustare vinuri albe din regiunea Alto Adige (Italia) însoțite de mâncare
21:00 – 21:30 networking

Tarif: 260*RON/persoana
* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus

Tariful include:
 • acces la degustarea a 7 vinuri albe din regiunea Alto Adige
 • pâine și Dukkah (mix egiptean de condimente însoțit de ulei de măsline) – specialități Winestone
 • mix de antreuri
 • apă minerală/plată
Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Vinurile alese pentru degustare

Toate vinurile din această seară sunt de la Cantina Kaltern. Aceasta este una din principalele crame din regiunea Alto Adige și poartă numele celui mai cunoscut oraș din regiune. Începuturile acesteia datează de la 1900 iar astăzi această este o cooperativă cu 650 de membri și 450 de hectare de viță de vie.

Acestea sunt:
 • Pinot Bianco Klassic
 • Pinot Grigio Soll
 • Chardonnay Klassic
 • Kerner Carned
 • Sauvignon Blanc Klassic
 • Sauvignon Blanc Quintessenz
 • Moscato Giallo Klassic
Inscrierile se pot face aici: https://bit.ly/DegustareVinuriAlbeAltoAdigeItalia28iunie

Important:
 • Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
 • Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.
Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Alte sugestii

Vinuri din Africa de Sud(București)
Degustare Cabernet Franc: Argentina, Bulgaria, Franța & România (București)
Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră
Degustare de Syrah/Shiraz din Franța, Argentina, Australia și România (București)
O poveste de Crăciun: vinuri și preparate de sărbătoare (București)