Verticala de Taraboste roșu (București)

Verticala de Taraboste roșu (București)


Luna octombrie este specială din mai multe puncte de vedere. Sezonul de cules se încheie, avem Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului din România în prima duminică din octombrie și Ziua Vinului în Republica Moldova în primul weekend din octombrie, iar eu sărbătoresc și ceva în plus: anul acesta se împlinesc 8 ani de când am intrat în lumea vinului.

Întâmplarea face ca povestea mea cu vinul să înceapă la „Ziua Vinului” în Republica Moldova în 2015, iar prima cramă vizitată atunci mi-a scos în cale un vin emblematic: Taraboste roșu 2011 (Cabernet Sauvignon 100%) de la crama Château Vartely.

Și dacă tot e an aniversar, m-am gândit să îl sărbătoresc într-un mod savuros cu o degustare specială cu vinuri din colecția mea personală.

Pe 25 octombrie te invit la Verticala de Taraboste roșu.

Dacă nu ai participat până acum la o „degustare verticală” să știi că vei avea o ocazie puțin întâlnită. O degustare verticală înseamnă să încerci vinurile de la o singură cramă, din aceeași gamă, din aceleași soiuri de struguri, dar din ani diferiți de recoltă.

Pe 25 octombrie vom avea ocazia să degustăm comparativ vinuri din 6 recolte diferite: 2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.

În plus, de această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la degustarea din 25 octombrie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Data: 25 octombrie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Corcks Cozy Bar, Str. Băcani  nr.1, București (zona metrou Piața Unirii).

Program:
18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:30 degusatre verticala Taraboste rosu 2011 - 2018

Tarif: 260* RON/persoana
* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:
  • acces la degustarea a 6 vinuri
  • platouri de apertive & preparate calde
  • apă plată
Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email.

Vinurile alese pentru degustare sunt:
  • Taraboste roșu 2011: 100% Cabernet Sauvignon
  • Taraboste roșu 2014: 100% Cabernet Sauvignon
  • Taraboste roșu 2015: 70% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot
  • Taraboste roșu 2016: 54% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot
  • Taraboste roșu 2017: 54% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot
  • Taraboste roșu 2018: 55% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot

Inscrierile se pot face aici: https://bit.ly/VerticalaTarabosteRosu

Important:
Numărul maxim de participanți este limitat la 16 persoane.
Numărul minim de participanți pentru a se putea realiza degustarea este 10 persoane.

Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de data evenimentului. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 10 de zile calendaristice înainte de eveniment (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea degustării de vin în cele mai bune condiții.

Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Alte sugestii

Degustare Vinuri BIO & Biodinamice (București)
Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery (Dealu Mare)
Vinuri din Africa de Sud(București)
Degustare Cabernet Franc: Argentina, Bulgaria, Franța & România (București)
Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră