Degustare de vinuri din Africa de Sud (București)

Degustare de vinuri din Africa de Sud (București)


În preajma zilei naționale a Africii de Sud (aceasta este pe 27 aprilie, se mai numește și Freedom Day) îți propun să degustăm împreună câteva vinuri emblematice din această țară. Cunoscută pentru numeroase vinuri „de lume nouă” și mai ales pentru soiurile Chenin Blanc și Pinotage, Africa de Sud este una din țările care oferă lumii întregi vinuri remarcabile, motiv pentru care am zis să sărbătorim cunoscând câteva vinuri produse aici, în emisfera sudică.

Astfel, pe 26 aprilie 2023 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Băcănia Veche Delicatese & Grădină (București) pentru a încerca 5 vinuri din Africa de Sud: 2 albe și 3 roșii.

Pentru „Degustare de Vinuri din Africa de Sud” am studiat mai multe vinuri produse în Africa de Sud și am ales 5 dintre care 3 dintre ele sunt realizate din două tipuri de struguri specifici ai Africii de Sud: Chenin Blanc și Pinotage.
🍷Terre Brulee Le Blanc Swartland 2019 (Chenin Blanc)
🍷Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc 2021
🍷Terre Brulee Le Rouge Swartland 2018 – Vincent Careme (Syrah, Cinsault)
🍷L’Avenir Provenance Pinotage 2018
🍷Ken Forrester Renegade (Shiraz, Mourvedre, Grenache) 2017

Toate sunt importate de TheWinederers în România iar pentru cei ce vor veni la degustare avem și o surpriză pe care o voi dezvălui la fața locului la eveniment.

Detaliile despre meniul de mâncare vin cu câteva zile înainte de eveniment direct către cei care se înscriu la degustare. Meniul este pregătit cu ingrediente proaspete de Marius Tudosiei și echipa lui de la Băcănia Veche Delicatese & Grădină, adică în locația care ne este gazdă la acest eveniment.

De această dată la eveniment ni s-a alăturat editura Baroque Books & Arts care publică de câțiva ani încoace cărți despre vin în colecția „In Vino Veritas„. Astfel, la degustarea din 26 aprilie, vei avea ocazia să afli câteva lucruri despre una din cărțile recent publicate iar una din persoanele prezente va avea ocazia să plece cu această carte acasă. Pot spune acum doar că este una din cărțile pe care ai nevoie să le citești dacă vrei să înveți lucruri noi despre vin. Vino la eveniment și poate vei fi tu norocosul sau norocoasa care va pleca acasă cu o carte despre vin.

Data: 26 aprilie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Băcănia Veche Delicatese & Grădină, Sector 1, București (zona metrou Piața Romană).

Program:
18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 5 vinuri însoțită de mâncare
21:00 – 21:30 networking

Tarif: 250* lei/persoana
* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:
  • acces la degustarea a 5 vinuri
  • meniu mâncare semnat de Băcănia Veche Delicatese & Grădină
  • apă plată
Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email. Te poți înscrie aici.

Înscrierile se fac în limita a 18 de locuri disponibile pe formularul acesta până pe 21 aprilie. Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare.

Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Evenimentul este organizat de Winesday în parteneriat cu Băcănia Veche Delicatese & Grădină si Baroque Books & Arts.

Te aștept cu drag! 

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Degustare Vinuri BIO & Biodinamice (București)
Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery (Dealu Mare)
Vinuri din Africa de Sud(București)
Degustare Cabernet Franc: Argentina, Bulgaria, Franța & România (București)
Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră