Caii de la Letea  a lansat gama „Inimă de stejar”

Caii de la Letea a lansat gama „Inimă de stejar”


Caii de la Letea  a lansat gama „Inimă de stejar", vinul oficial al echipei naționale de rugby a României pe care îl găsești exclusiv în magazinele Kaufland.

Promovăm valorile autentice românești și credem în importanța recunoașterii și conservării acestora. E și motivul pentru care parteneriatul cu Federația Română de Rugby ne onorează și ne obligă să încurajăm și sprijinim acest sport cu istoric bogat, posibil numai prin disciplină, curaj și respect asumat față de adversar. Ne bucurăm că partenerii noștri de la Kaufland au rezonat cu obiectivele noastre și s-au alăturat inițiativei de promovare a sportului cu balonul oval și, implicit, a vinului oficial al Federației Române de Rugby – un vin ce spune o poveste despre valori, tradiție și pasiune ”, a declarat Alin Lăzărescu, General manager Via Viticola.

Gama include 3 cupaje:
  • alb: Chardonnay, Riesling , Viognier 2021
  • rose: Fetească Neagră, Syrah, Cabernet Franc 2021
  • roșu: Fetească Neagră,  Cabernet Sauvignon 2020

Am avut ocazia să le încerc pe toate, iar mai jos găsești câteva cuvinte despre cupajul alb pe care l-am găsit deosebit de proaspăt.

Cupajul alb este realizat din struguri Chardonnay, Riesling și Viognier din recolta anului 2021 și are o culoarea galben lămâie. În miros predomină notele de citrice - portocale coapte, la care se alătură flori de piersică, piersici, caise, pere și chiar și samburi de caise.

Gustul este dominat de notele de portocale, se adaugă puțină lămâie, iar in postgust se deosebesc clar piersicile, migdalele și sâmburii de piersică.

Vinul este sec, cu o aciditate medie ce se deosebește prin prospețime. Este un vin potrivit pentru zile călduroase și poate fi servit la 8-10° Celsius.

Cupajul rose realizat din struguri de Fetească Neagră, Syrah și Cabernet Franc (recolta 2021) are o culoare rose destul de închis și arome de căpșuni, zmeură și cireș. Și acesta este un vin ce își păstrează prospețimea și poate fi servit la 8-10° Celsius.

Cupajul roșu realizat din struguri de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon (recolta 2020) se deosebește prin notele de cireșe negre, mure și prune, iar pe final se simte puțină ciocolată în postgust. 

Tu ai încercat această noua gamă?

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Primordial Elogium Merlot 2020 – un elogiu adus enologului Philippe Cambie
Velvet Winery lansează gama de vinuri Magiq
Vinul Primul – alb, rose și roșu
Sauvignonasse 2022 – Crama Bauer
O nouă gamă de vinuri vine din Dobrogea: Caii de la Letea Princeps