Degustare de Fetească și Sarmale (București)

Degustare de Fetească și Sarmale (București)


Luna martie se încheie cu o degustare specială la care gândul ne duce la sărbătoarea Paștelui care se apropie: pe 29 martie 2023 la ora 18:30 îți dau întâlnire la Hanu Berarilor Casa Oprea Soare (București) pentru a te bucura de o degustare în care îmbinăm 5 vinuri din soiul Fetească Neagră cu 5 tipuri de sarmale, atât românești cât și…internaționale.

Am ales pentru această degustare 5 Fetești Negre din 5 zone diferite ale României plus un cupaj alb din Fetească Albă și Fetească Regală, un vin foarte proaspăt potrivit pentru a ne începe seara.

De cele 5 tipuri diferite de sarmale se ocupă Cosmin Dragomir, gastronom, autor al cărții „Curatorul de Zacuscă” (plus o carte despre sarmale în pregatite) și istoric culinar al bucătăriei românești.

Vinurile alese pentru degustare:
  • Welcome drink: Catleya – Fremat alb (Fetească Albă, Fetească Regală)
  • (Transilvania) Villa Vinea – Fetească Neagră
  • (Banat) Petro Vaselo – Melgis Fetească Neagră
  • (Oltenia) Catleya – Perfect Simplu Fetească Neagră
  • (Dobrogea) Domeniul Bogdan – Primordial Fetească Neagră
  • (Muntenia) Aurelia Vișinescu – Signature Fetească Neagră
La această degustare Cosmin Dragomir va spune povestea sarmalelor și tot el propune următoarele tipuri de sarmale ce vor fi degustate în cadrul evenimentului:
  • Sarmale de post
  • Sarmale clasice în frunze de varză cu carne de vită și porc, însoțite de afumătură
  • Sarmale estoniene (vită, vițel, porc si merișoare)
  • Sarmale grecești în frunză de viță de vie cu carne de miel
  • Sarmale argentiniene cu carne de vită
Data: 29 martie 2023
Ora: 18:30 – 21:30
Locație: Hanu Berarilor Casa Oprea Soare, Str. Poenaru Bordea nr.2 , București (în apropiere de metrou Piața Unirii).


Program:
18:30 – 19:00 sosirea participanților
19:00 – 21:00 degustarea a 5 + 1 vinuri  însoțită de 5 tipuri de sarmale
21:00 – 21:30 networking

Tarif: 250* lei/persoana

* cei care au participat la cel puțin 4 degustări Winesday Specials au un tarif special la fiecare degustare începând cu cea de-a cincea – de data aceasta primesc o reducere de 5% aplicabilă la tariful de mai sus.

Tariful include:
  • acces la degustarea de vin & sarmale (**)
  • apă plată
** cei care țin post se pot înscrie la eveniment însă vor primi numai sarmale de post (în cantitate câte pentru 5 feluri de sarmale)

Important: Accesul la eveniment va fi posibil celor care au achiziționat biletele și au primit confirmare scrisă pe email. Te poți înscrie aici.

Înscrierile se fac în limita a 30 de locuri disponibile pe formularul acesta până pe 24 martie. Confirmarea fermă a locului se face după achitarea taxei de participare.

Evenimentul este organizat de Winesday în colaborare cu Cosmin Dragomir și cu sprijinul Hanu Berarilor Casa Oprea Soare și a grupului City Grill.

Te aștept cu drag! 

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Degustare Vinuri BIO & Biodinamice (București)
Wine Weekend: Crama Ferdi & Velvet Winery (Dealu Mare)
Vinuri din Africa de Sud(București)
Degustare Cabernet Franc: Argentina, Bulgaria, Franța & România (București)
Wine Weekend: Mierla Albă & Crama de Piatră