Crama DeMatei

Crama DeMatei


Despre

Crama DeMatei înseamnă un terroir unic ce se întinde pe 80 de hectare în jurul celor două dealuri, Tegăneanu și Zorilor, pe care crește o viţă de vie bătrână de peste 40 de ani. E un terroir care cere respect, măiestrie și migală pentru a se exprima prin vinuri mari, cu potenţial de învechire foarte bun, lucru dovedit de fiecare ediţie a vinului Prince Matei din 1998 încoace.

Apoi, înseamnă mâna pricepută a omului care îngrijește și conservă viţa de vie și care știe să aleagă și să valorifice fiecare ciorchine. Am înţeles însă că pentru a scoate ce este mai bun din terroir-ul nostru, tradiţia trebuie să meargă mână în mână cu tehnologia pentru o mai mare precizie în procesul de vinificaţie.

Din acest echilibru fin între om, natură și tehnolgie se nasc și cresc vinurile de pe Domeniile Prince Matei.

Numar de hectare: 100 hectare
Litri de vin îmbuteliați anual: 200.000 litri
Soiuri de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Fetească Albă, Fetească Regală. În 2021 au fost plantate soiuri noi, printre care Tămâioasă Românească, Cabernet Franc și Petit Verdot.

Branduri de vin:
Prince Matei, Petit Matei, Domeniile Prince Matei, Domeniile Prince Matei Bistrot, Nasty.

Prince Matei

Prince Matei, un vin de terroir prin excelență, își are rădăcinile pe terasele și platourile austere a două dealuri: Tegăneanu și Zorilor. Viile vechi de peste 40 de ani, argila, pietrișul și calcarul creează personalitatea complexă, intensitatea și finețea acestui vin. Istoria lui de peste 20 de ani ne permite să apreciem cu încredere evoluția sa în timp. Chiar dacă vinul se exprimă puternic, după o simplă aerare în pahar, recomandăm o decantare de 20-30 de minute pentru o experiență superioară.

Petit Matei
Petit Matei, la fel ca și bine-cunoscutul Prince Matei, este produsul terroir-ului excepțional din dealurile Zorilor și Tegăneanu. Seducător încă din primii ani, este un vin suplu și rotund, cu fructe proaspete, intense și suculente. Senzațional chiar și din primele clipe după deschidere, puteți să-l aerați într-un decantor timp de 20-30 minute pentru a vă bucura de o experiență superioară.

Domeniile Prince Matei
Vinurile Domeniile Prince Matei reprezintă noua generaţie de vinuri din Dealu Mare, moderne și elegante, ce pot fi apreciate singure sau în asocieri culinare. Fetească Neagră se regăsește în fiecare asamblaj, chiar și vinificată în alb!

Domeniile Prince Matei Bistrot
Nu sunt multe momente mai pline de har ca cele petrecute la restaurant, când preparate savuroase, împreună cu vinul pe măsură, oferă experințe care hrănesc trupul și sufletul.

Nasty
Terroir-ul și măiestria din Dealu Mare întâlnesc personalitatea puternică a unui învingător, Ilie Năstase. Rezultatul constă într-un vin cu un caracter expresiv, destinat campionilor.

Tipuri de vin

  • Vin alb
  • Vin rose
  • Vin roșu

Turism viticol

  • Momentan nu este disponibilă vizita la cramă

Video

Alte sugestii

Domeniile Franco - Române

Crame

Crama Ferdi

Crame

Crama de Piatră

Cazare / Crame / Restaurante

Corcova Roy & Dâmboviceanu

Crame

Vinarte - Crama Castel Bolovanu

Crame