Caii de la Letea la Juno Wine Garden (Brașov)

Caii de la Letea la Juno Wine Garden (Brașov)


Location:

Strada După Ziduri, Brașov 500026, Romania

Organizer:

Dates and Hours:

About

Vara aceasta la Juno Wine Garden din Brașov fiecare săptămână va fi dedicată unei crame românești, cu terroirul, aromele și poveștile ei.

Săptămâna 4 - 10 mai este dedicată cramei Caii de la Letea, iar degustările cu vinuri de la aceasta crama au loc pe 4 și 5 mai, ora 18.

Vinurile Caii de la Letea s-au născut în cea mai veche podgorie a Dobrogei, lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului, unde cultivarea viței de vie are rădăcini milenare. Chiar dacă, în esenţă, modul de selecţie al strugurilor, introducerea lor în cramă şi metodele tradiţionale, vechi de mii de ani, au fost păstrate, noile tehnologii de vinificaţie sunt mânuite cu măiestrie de oenologi de renume internațional, accentuând amprenta specifică zonei Sarica Niculiţel.

Lângă Pădurea Letea, rezervație naturală unică în lume, trăiesc primii cai sălbatici din țara noastră. Caii Liberi de la Letea și-au început povestea undeva la începutul comunismului în România, au fost prigoniți, uitați, dar au rezistat și astăzi. Sunt simbolul libertății. Istoria lor ne-a inspirat să facem vinuri cu un caracter aparte care să reprezinte pământul Dobrogei, un ținut care, în ciuda nenumăratelor ocupații, a știut să-și păstreze naturalețea și personalitatea.

Degustare 4 & 5 mai, de la 18:00
Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 4 și 5 mai. Iar apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 10.05, să le poți încerca pe toate.