Corcova Roy & Dâmboviceanu

Corcova Roy & Dâmboviceanu


Program

Închis
Vezi programul

Address

Corcova 227125, Romania

Despre

Cu o vechime considerabilă în zonă (fiind probabil practicată încă de pe timpul dacilor), viticultura este atestată la Corcova printr-un act de la 1 iulie 1594, semnat de însuși Mihai Viteazu. Apoi, ca moșie a Bibestilor, podgoria a devenit faimoasă începând cu sfârsitul secolului al XIX-lea.

Prințul Anton Bibescu, binecunoscut în cercurile pariziene și prieten apropiat cu Marcel Proust, a făcut din Corcova un nume de referintă, prin construirea cramelor și prin adoptarea unor metode moderne de vinificație. Tânarul agronom Aristoteles Sauget a plantat soiuri nobile de vitã aduse din Franța și a creat, după metoda vinurilor de Bordeaux, cupajul "Corcovin", celebru în epocă. Iar frumusețea zonei a făcut-o sã devină locul preferat de petrecere a vacanțelor pentru Anton Bibescu, Martha Bibescu, la fel și pentru prietenii lor, Mihail Sebastian, Ion Pillat, Ion Minulescu.

Corcova Roy & Dâmboviceanu a luat fiintă în anul 2005, moment în care, din cele 470 de hectare cultivate cândva cu viță de vie mai rămăseseră doar 18 hectare, iar cramele, construite de prințul Anton Bibescu, erau în ruină. Din 2005 și până în prezent, 60 de hectare au fost replantate cu soiuri de viță nobilă, de provenientă franceză sau autohtonă, iar cramele au fost complet renovate și modernizate, cu sprijinul Fondului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, fiind dotate cu utilajele și echipamentele cele mai performante.

Așezată în partea de sud-vest a României, în Județul Mehedinți, via de la Corcova produce vinuri care au așa-numitul "gout du terroir", adică poartă amprenta locului.

Climatul temperat-continental cu influențe mediteraneene - veri calde și secetoase, ierni blânde, cu precipitații accentuate - și solurile cu o structură litologică variată și cu o mineralitate bogată oferă dezvoltării viței nobile un mediu extrem de prielnic. Soiurile cultivate sunt cele care au dat rezultate și pe timpul Bibestilor, completate acum de Syrah. Plantarea viței s-a făcut de la nord la sud, pentru a obține o expunere cât mai lungă la lumina și căldura soarelui. Culesul se face manual, la fel și alegerea boabelor, la masă de triere.

Urmează transformarea mustului în vin, trecând cu grijă prin mai multe etape de prelucrare, și, apoi, maturarea lui în butoaie de stejar. Astfel, integritatea strugurilor este cu atenție respectată, pe tot parcursul călătoriei lor din vie până la produsul final. Atunci când veți deschide o sticlă de Corcova, amintiți-vă atât: într-un vin bun se află o lume întreagă. Cu natură, cu istoria, și, mai ales, cu oamenii săi.

Compania Viticola Corcova este o poveste frumoasă, o discuție între prieteni devenită realitate de succes. Proprietate a lui Michel Roy și Șerban Dâmboviceanu, afacerea a luat ființă în anul 2005, moment în care, dintre cele 470 de hectare de viță de vie pe care le-a deținut IAS-ul Corcova, mai rămăseseră doar 18 hectare, iar cramele, construite de prințul Anton Bibescu la începutul secolului al XX-lea, erau în ruină.

Acum podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu cuprinde 70 de hectare pe care au fost replantate soiurile tradiționale ale locului, existente și pe vremea moșiei Bibeștilor, incluse în soiurile autorizate DOC Mehedinți-Corcova: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum și două soiuri noi, Syrah și Viognier. De asemenea, în perioada 2008-2009, cramele au fost complet renovate și modernizate, dotate cu utilaje și echipamente moderne care înlesnesc procesarea.

Crama este deschisă pentru vizite de Luni până Vineri în intervalul orar 8-17, iar în weekend numai pentru grupuri de minim 10 persoane (cu rezervare în prealabil).

Facilități

 • Aer condiționat
 • Bike friendly
 • Child friendly
 • Parcare
 • Pet friendly
 • Wi fi
 • Wine Shop

Tipuri de vin

 • Vin alb
 • Vin de desert
 • Vin rose
 • Vin roșu

Turism viticol

 • Camping Rulote
 • Cazare în apropiere
 • Degustări de vin
 • Vizite cu degustare

Evenimente ce urmează

Video

Alte sugestii

Domeniile Franco - Române

Crame

Crama Ferdi

Crame

Crama de Piatră

Cazare / Crame / Restaurante

Vinarte - Crama Castel Bolovanu

Crame

Marcea

Crame