Dăruiește un curs de vin – idee de cadou pentru iubitorii de vin

Dăruiește un curs de vin – idee de cadou pentru iubitorii de vin


Dacă îți place vinul, obișnuiești să încerci vinuri noi, mergi la crame sau în wine bar-uri pentru degustări, faci asocieri cu mâncarea acasă și te uiți cu atenție pe meniul de vinuri în restaurante, poate ar fi o idee ca anul acesta de Crăciun să îți faci cadou puțină cunoaștere în plus în lumea vinului

Iar dacă ai un prieten sau o prietenă cu aceeași pasiune și curiozitate despre vin ca și tine, astăzi am o idee de cadou foarte potrivită pentru voi – un voucher cadou la un curs de vin. Crăciunul se apropie cu pași repezi, așa că iată o idee de cadou inedit și util.

Transylvania Wine School (Trawis) organizează cursuri de introducere în lumea vinului, precum și cursurile de certificare Wine & Spirits Education Trust (WSET) Level 1, 2 & 3. Cursurile au loc în București și Cluj (și uneori și în alte localități – poți să le urmărești activitatea aici în aplicație dând follow contului lor), iar cel mai cunoscut curs este cel de inițiere în aprecierea și degustarea vinurilor.

Dacă ai o curiozitate în a afla câteva lucruri de bază despre vin recomand cu drag acest curs pentru că în cadrul său vei învăța:
  • Principalele tipuri și stiluri de vinuri
  • Principalele soiuri de struguri din lume
  • Care sunt factorii care determină principalele stiluri de vinuri ușoare
  • Depozitarea și servirea vinului
  • Principiile asocierii vinului cu mâncarea
  • Principalele soiuri de struguri și regiuni din România
  • Descrierea vinului
Cursul durează o zi, include mai multe vinuri în degustare iar despre asta am stat de vorba cu Zoltan Kormos - WSET Certified Educator, inițiatorul Transylvania Wine School (Trawis) și las mai jos cuvintele lui.

Cursul de inițiere în aprecierea și degustarea vinurilor este cel mai popular curs al nostru, deoarece este ideal pentru cei care nu știu prea multe despre vinuri, dar sunt dornici să învețe. Degustăm 13 vinuri, poate că și acest lucru contribuie la atmosfera lejeră și prietenoasă de la cursuri, dar în mod cert ajută la acumularea fără efort a unor cunoștințe vaste și riguroase.

Cei care au urmat deja acest curs îl recomandă cu încredere și adeseori îl fac cadou sub formă de voucher membrilor de familie, prietenilor și cunoștințelor. Voucherele au marele avantaj că au o valabilitate de doi ani și pot fi folosite la oricare din cursurile noastre. Datorită flexibilității lor sunt foarte populare, aproximativ 30-40% dintre cursanții noștrii sunt beneficiarii acestor vouchere.

Avem și
vouchere pentru degustări de vinuri și vouchere valorice, dar acestea sunt mai puțin populare decât cele pentru cursurile de inițiere.” spune Zoltan.

Anul acesta dăruiește cunoaștere! Alege un curs pe care dorești să îl oferi cadou, apoi da un email pe info@trawis.ro și solicită un voucher cadou personalizat cu numele persoanei căreia dorești să îl oferi. Detalii despre voucherele disponibile găsești și aici.

Recomand cu drag și în cunoștință de cauză cursurile Trawis, anul acesta fiind și eu unul din cursanții lor pentru cursul WSET Level 3.

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Vinurile din Serbia au ajuns în România
Vinuri din Georgia – crama Batono
Turismul oenologic din Romania va fi promovat la Bike Brussels 22-24 martie 2024
Velo Popas - prima certificare cicloturistică din România
2 ani de Winesday App