1 an de Winesday App

1 an de Winesday App


Pe 1 martie 2023  aplicația mobilă Winesday App a împlinit 1 an de la lansare. Multumesc ca ai fost alaturi de noi in acest prim an si afla ca ti-am pregatit o multime de lucruri noi pentru viitor!

Aplicația este una de turism și vin și a pus pe harta României până în prezent 45 de crame, 16 unități de cazare, 21 restaurante, 20 wine shop-uri, 16 wine bar-uri și 37 de organizatori de evenimente cu vin.

În primul an focusul a fost pe de o parte de a completa aplicația cu cât mai multe crame, unități de cazare de pe lângă crame, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri și organizatori de evenimente, iar pe de altă parte să aducem în atenția iubitorilor de vin aplicația, aceștia să o descarce și să o utilizeze și să luăm feedback de la aceștia pentru a știi ce să dezvoltăm mai departe.

În primul an aplicația a dezvoltat foarte mult zona de "Evenimente" fiind încărcate aici 620 de evenimente din mai multe categorii. Dacă la început aplicația avea câteva categorii de "Evenimente" precum "Degustări de vin", "Degustări de vin și brânzeturi", "Experiență gastronomică", "Târguri de vin", "Wine Trips", ei bine, secțiunea aceasta a fost completată cu secțiuni noi precum "Wine & Sports", "Wine, Art & Music", "Degustare bere, rom, whisky + altele".

Cum de s-a întâmplat acest lucru? Urmărindu-i pe care care organizează evenimente cu vin am observat că aceștia au organizat tot felul de evenimente tematice la care vinul era fie subiect principal, fie un liant. Așa că în aplicație vei găsi de aici înainte și piese de teatru la care poți savura un pahar cu vin, zile sau seri dedicate muzicii cu un vin alături, vizite la tot felul de muzee urmate de vizite la crame, concursuri de alergare în vie sau plimbări cu bicicleta în vie. În plus, pentru că iubitorii de vin sunt curioși să savureze vinul cu mâncare dar să încerce din când în când și alte băuturi, am creat categoria "Degustare bere, rom, whisky + altele" care a avut puține evenimente până acum dar care sunt convinsă că în următorul an va strânge tot mai multe.

Pentru că educația în lumea vinului este foarte importantă am scos în evidență categoria "Cursuri de vin" într-un banner separat de cel cu "Evenimente pentru iubitorii de vin" pe home page-ul aplicației. 

Cursurile de vin sunt vizibile alături de celelate Evenimente cu vin și în bara de search din partea de jos a aplicației (loc în care Evenimentele cu vin din toate categoriile pot fi vizualizate împărțite pe luni), precum și în secțiunea "Descoperă" aflată tot aici. 

Pe lângă Evenimentele cu vin, în aplicație am dezvoltat mai multe secțiuni:

  • în secțiunea de articole"Wine News" public în fiecare zi de luni câte un articol în categoria "Evenimentele săptămânii" pentru a scoate în evidență evenimentele (degustări, cursuri, etc) ce au loc în toată țară în acea săptămâna.
  • în secțiunile de articole "Despre vinuri", " Lansări de vinuri", Wine tales" public câte un articol sau interviu în zilele de joi. Temele sunt variate iar scopul este de a asigura conținut util și interesant despre lumea vinului celor care au descărcat aplicația, o urmăresc și caută lucruri noi despre vin și industria vinului
  • la fiecare dată de 1 a fiecărei luni public un articol cu o recomandare de carte legată de vin și gastronomie în secțiunea lansată la început de ianuarie 2023 numită "Cartea lunii". După cum spuneam, educația este importantă și consider că această secțiune contribuie semnificativ.
  • tot de la începutul anului 2023 am adăugat în aplicație secțiunea "Târguri internaționale de vin". Motivul este simplu: este bine să știm și ce fac alții în alte țări în ceea ce privește vinul, cu atât mai mult cu cât aplicația a început să fie descărcată și de persoane din industria vinului, deci oameni care lucrează cu vinul zi de zi și au nevoie de astfel de informații
  • despre toate aceste articole utilizatorii care au descărcat aplicația află prin notificări push ce vin lunea (articolele din secțiunea "Evenimentele săptămânii"), joia (articolele din celelate categorii) sau la data de 1 a fiecărei luni (articolele cu recomandări "Cartea lunii"). Fac tot posibilul să folosesc responsabil opțiunea de notificare push pentru că îmi doresc ca utilizatorii aplicației să aștepte cu interes noutățile prin această notificare și nu să considere că primesc prea multe notificări.

Și pentru că primul an al aplicației a fost plin de bucurie și întâmplări frumoase vreau să menționez aici că Winesday App a primit un premiu special în cadrul galei "Premiilor de Excelență Vinul.ro și Gastroart" ce s-a desfășurat în prima duminică a lunii octombrie 2022 la Ziua Gastronomiei și Vinului Românesc.

În 2023 Winesday App continuă dezvoltarea pe harta României iar în acest sens vor fi adăugate noi crame, cazări, restaurante, wine bar-uri, wine shop-uri și organizatori de evenimente cu vin. Ca și noutate, la  secțiunea "Organizatori de evenimente cu vin" vor putea fi listate și persoane, nu numai companii - am observat că în acest domeniu dincolo de "companiile" care organizează evenimente sunt câteva persoane ce lucrează în industria vinului (somelieri, persoane cu certificare WSET) care organizează tot felul de vizite la crame și prezentări interesante și mi-ar plăcea ca și acestea să fie prezente în aplicație pentru că munca lor este extraordinar de frumoasă și își pun amprenta pe activitatea creată.

Secțiunea Evenimente va continua dezvoltarea și sunt tare curioasă ce categorii noi de evenimente cu vin vor apărea în următorul an.

În acest an vom pune accent și pe secțiunea "Oferte speciale" existența în aplicație. Aceste oferte speciale sunt create de către companiile listate în aplicație și pot fi la vin, la degustări de vin sau chiar și la vizite la crame.

Concursurile de vinuri din România și cele internaționale își vor face apariția în aplicație așa că stai cu ochii pe Winesday App să vezi ce vinuri vor fi medaliate în acest an.

Vinul merge tare bine cu mâncarea, iar uneori chiar mai bine, așa că în acest an focusul va fi și pe asocierile de vin cu mâncare pentru că fiecare dintre noi să își îmbogățească gustul și să aibă pate de experiențe complete. Așa că mă aștept că secțiunea "Restaurante" și evenimente de tipul "Experiențelor gastronomice" să ia amploare.

Acestea fiind spuse îți mulțumesc că îmi ești alături, că ai descărcat aplicația și că o urmărești și m-aș bucura ca pe viitor să îmi spui ce ți-ar plăcea să găsești în aplicație sau cum ți-ar plăcea să interacționezi cu ea. Trimite-mi un email pe adresa carmina@winesday.ro și îți voi răspunde.

Totodată, dacă reprezinți o cramă, o unitate de cazare a unei crame sau aflată într-o regiune viticolă, un restaurant (cu listă generoasă de vin), un wine bar, un wine shop sau organizezi evenimente cu vin și vrei să fii listat în aplicație dă-mi te rog un email pe adresa menționată mai sus pentru a-ți putea da mai multe detalii despre opțiunile de promovare disponibile în cadrul aplicației mobile.

Povestea merge mai departe iar Winesday App intră în anul 2. Să fie cu inspirație, vinuri și preparate savuroase!

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Vinuri din Georgia – crama Batono
Turismul oenologic din Romania va fi promovat la Bike Brussels 22-24 martie 2024
Velo Popas - prima certificare cicloturistică din România
2 ani de Winesday App
Novak Winery pune în valoare soiurile locale Moldovenești