Conacul Grigorescu te așteaptă la un prânz Farm to Table în fiecare weekend
Conacul Grigorescu este o mică locație aflată în localitatea Rătești, județul Buzău, pe Valea Buzăului, în apropierea Vulcanilor Noroioși.
Juranda și Thorsten Kirschner, un cuplu româno-german a decis în 2011 sa înceapă un nou capitol din viață: au achizițonat conacul din 1930, l-au renovat timp de 10 ani, pas cu pas, cu ajutorul meșterilor artizani, folosindu-se materiale de construcție locale și păstrându-se astfel, cât mai mult din arhitectura inițială. Conacul în sine, este leagănul familiei, iar clădirile adiacente sunt date în circuitul turistic.
Locația oferă 5 spații de cazare, fiecare cu intrare separată, cu o capacitate totală de 10 adulți și 10 copii și un spațiu pentru evenimente pentru maxim 25 de persoane.
Pe langa partea de cazare Conacul Grigorescu este cunoscut datorită pasiunii pentru gastronomie pe care o dau mai departe tuturor celor care le trec pragul. Aceștia au un magazin cu produse locale din brandul propriu, "Rafinețuri – Delicatese artizanale produse la Conacul Grigorescu", precum și cu produse ale comunității Slow Food Buzău. Totodata, oaspeții care sunt cazați la Conac au parte de mese pregătite cu drag de către Juranda.
Juranda și Thorsten Kirschner, un cuplu româno-german a decis în 2011 sa înceapă un nou capitol din viață: au achizițonat conacul din 1930, l-au renovat timp de 10 ani, pas cu pas, cu ajutorul meșterilor artizani, folosindu-se materiale de construcție locale și păstrându-se astfel, cât mai mult din arhitectura inițială. Conacul în sine, este leagănul familiei, iar clădirile adiacente sunt date în circuitul turistic.
Locația oferă 5 spații de cazare, fiecare cu intrare separată, cu o capacitate totală de 10 adulți și 10 copii și un spațiu pentru evenimente pentru maxim 25 de persoane.
Pe langa partea de cazare Conacul Grigorescu este cunoscut datorită pasiunii pentru gastronomie pe care o dau mai departe tuturor celor care le trec pragul. Aceștia au un magazin cu produse locale din brandul propriu, "Rafinețuri – Delicatese artizanale produse la Conacul Grigorescu", precum și cu produse ale comunității Slow Food Buzău. Totodata, oaspeții care sunt cazați la Conac au parte de mese pregătite cu drag de către Juranda.
Mai nou, din această primăvară, Conacul Grigorescu a deschis un nou serviciu: în timpul săptămânii au implementat sistemul Bed&Breakfast cu mic dejun bogat ce include produse din miniferma proprie si din regiune. Totodata, aceștia au adăugat și un Menu Bar, similar cu meniul zilei, prestabilit, ca oaspeții să își poată satisfacă papilele gustative.
În weekend Conacul Grigorescu funcționează în regim de demipensiune, cu minim 2 nopți cazare și cina Slow Food cu 5 preparate.
Pentru ca au avut numeroase cereri de servire a mesei și de la oaspeții ce nu erau cazați, Conacul Grigorescu a introdus conceptul de "Farm to Table" ce este disponibil în fiecare weekend.
Pe bază de rezervare 100% online, oaspeții își pot rezerva masa de prânz cu un meniu prestabilit preparat cu ingrediente din miniferma proprie și de la alți producători din zona. Sunt disponibile doua variante de meniu: clasic și vegetarian, la tariful este 159 Ron/persoana (199 Ron/persoana în cazul meniurilor speciale cum sunt cele cu trufe, de exemplu). Rezervarea minima este de 6 persoane; rezervările se pot face la ore prestabilite (în intervalul orar 12 - 14) pentru ca gazdele sa se asigure ca este spațiu suficient pentru toți oaspeții care doresc sa încerce preparatele. Detalii suplimentare pentru rezervarea unei mese în unul din weekendurile următoare sunt aici.
Conacul Grigorescu se află în apropiere de podgoria Dealu Mare, motiv pentru care au și o lista de vinuri de la cramele din Dealu Mare, oaspeții ce vin la masă putând alege ce vinuri sunt pe gustul lor că și completare a meniului de masă.
În 2024 Conacul Grigorescu pune accent pe comunitatea Slow Food Buzău, introducand tururi gastronomice și experiențe, colaborări cu scopul de a ajuta la vizibilitatea Ținutului Buzăului pentru a-l transforma în destinație culinară.
Dacă vara asta vrei să ai parte de o escapadă scurtă de weekend, ia în calcul Conacul Grigorescu fie pentru un sejur de relaxare vineri - duminica, fie pentru o masa în familie savurata la Conac.
Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App
În weekend Conacul Grigorescu funcționează în regim de demipensiune, cu minim 2 nopți cazare și cina Slow Food cu 5 preparate.
Pentru ca au avut numeroase cereri de servire a mesei și de la oaspeții ce nu erau cazați, Conacul Grigorescu a introdus conceptul de "Farm to Table" ce este disponibil în fiecare weekend.
Pe bază de rezervare 100% online, oaspeții își pot rezerva masa de prânz cu un meniu prestabilit preparat cu ingrediente din miniferma proprie și de la alți producători din zona. Sunt disponibile doua variante de meniu: clasic și vegetarian, la tariful este 159 Ron/persoana (199 Ron/persoana în cazul meniurilor speciale cum sunt cele cu trufe, de exemplu). Rezervarea minima este de 6 persoane; rezervările se pot face la ore prestabilite (în intervalul orar 12 - 14) pentru ca gazdele sa se asigure ca este spațiu suficient pentru toți oaspeții care doresc sa încerce preparatele. Detalii suplimentare pentru rezervarea unei mese în unul din weekendurile următoare sunt aici.
Conacul Grigorescu se află în apropiere de podgoria Dealu Mare, motiv pentru care au și o lista de vinuri de la cramele din Dealu Mare, oaspeții ce vin la masă putând alege ce vinuri sunt pe gustul lor că și completare a meniului de masă.
În 2024 Conacul Grigorescu pune accent pe comunitatea Slow Food Buzău, introducand tururi gastronomice și experiențe, colaborări cu scopul de a ajuta la vizibilitatea Ținutului Buzăului pentru a-l transforma în destinație culinară.
Dacă vara asta vrei să ai parte de o escapadă scurtă de weekend, ia în calcul Conacul Grigorescu fie pentru un sejur de relaxare vineri - duminica, fie pentru o masa în familie savurata la Conac.
Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App