Caii de la Letea

Caii de la Letea


Despre

Crama Via Viticola se află în cea mai veche podgorie a Dobrogei, lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului. In urma rebrandingului crama a preluat numele celei mai cunoscute game de vinuri pe care le produce: Caii de la Letea.

Vinul Caii de la Letea s-a născut în cea mai veche podgorie a Dobrogei, lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului, unde cultivarea viței de vie are rădăcini milenare.

Chiar dacă metodele tradiționale de viticultură și de selecție a strugurilor au fost păstrate, noile tehnologii de vinificație sunt mânuite cu măiestrie de oenologii cramei pentru a pune în valoare amprenta specifică a terroir-urilor pe care crama le îngrijește in zona Dobrogei.

Unul dintre soiurile emblematice ale podgoriei este Aligote-ul, soi pe care l-am crescut cu pasiune și îndemânare, iar astăzi continuă să ne răsplătească printr-o serie de premii la concursuri internaționale de renume.

Localizare: DN 22, Niculițel, 827165, Județul Tulcea
Suprafaţa de viță de vie în exploatare: 600 hectare
Litri de vin îmbuteliați anual:  4 000 000 litri
Altitudinea nu depășește 50m
Soiuri plantate: Aligote, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Gris, Muscat Otonel, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah şi Merlot.
Vârsta medie a viței de vie: 9 ani

Branduri de vin: Caii de la Letea Volumul I, Caii de la Letea Volumul II, Caii de la Letea Princeps, Caii de la Letea Geneza (gama exclusiv Carrefour).

Caii de la Letea Volumul I — Vigoare
Gama de retail din brandul Caii de la Letea. Sunt vinuri tinere și prietenoase, care oferă ceva din energia Dobrogei. Recomandăm asocierea cu experiențe de neuitat, în natură său alături de prieteni la o masa improvizată.

Sub soarele arzător și în bătaia vântului tăios, trăiesc caii liberi de la Letea. Dar libertatea vine cu un preț, nu e pentru oricine. Trebuie să fii dârz și rezistent ca ei, Caii de la Letea.

Caii de la Letea Volumul II — Emoție
Noua înfățișare a vinurilor din Ediția Limitată. Sunt aceleași vinuri deja consecrate, care spun povestea terroir-ului din Dobrogea. Strugurii au fost atent selecționați și vinificați pentru a produce vinuri care se pot asocia cu diverse feluri de mâncare, oferind o experiența gastronomică superioară.

Caii de la Letea au fost abandonați, uitați și prigoniți, dar sunt tot acolo, simbolul libertății. Ei sunt povestea eternă a Pământului Dobrogei.

Caii de la Letea Princeps — Eleganța
Această colecția de vinuri, obținute din strugurii celor mai bune plantații, vinificate și maturate cu răbdare în butoaie de lemn din cea mai bună calitate, reprezintă vârful de gamă pentru brandul Caii de la Letea. Sunt acum 3 vinuri albe, în ediții limitate, cu un foarte bun potențial de învechire.

Dincolo de vigoare, caii de la Letea înseamnă armonie și o ținută demnă indiferent de împrejurare. Acest vin este dedicat celor care își păstrează eleganța chiar și în situații dificile.

Tipuri de vin

  • Vin alb
  • Vin rose
  • Vin roșu

Turism viticol

  • Momentan nu este disponibilă vizita la cramă

Photo Gallery

Rose Caii de la Letea

Video

Alte sugestii

Domeniile Franco - Române

Crame

Crama Ferdi

Crame

Crama de Piatră

Cazare / Crame / Restaurante

Corcova Roy & Dâmboviceanu

Crame

Vinarte - Crama Castel Bolovanu

Crame