Wine & Cheese editia 3 - Parmigiano Reggiano BIO (Bucuresti)

Wine & Cheese editia 3 - Parmigiano Reggiano BIO (Bucuresti)

Degustare de vin și brânzeturi

Bilete:

250 RON

Gazdă:


Bulevardul Mircea Vodă 39H, București 030167, Romania

Organizator:

Data și ora:

Joi, 24 Octombrie 2024
19:30 - 22:00

Despre

27 octombrie a fost proclamată "Ziua Parmigiano Reggiano" de către Consorțiul Parmigiano Reggiano, ca răspuns la cele două cutremure care au lovit Emilia-Romagna în 2012.

Devastarea a fost profundă, 360.000 de roți de parmezan au fost deteriorate, în valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari - conform New York Times, amenințând potențial mijloacele de subzistență ale producătorilor și ale familiilor acestora care produceau parmezan de generații.

Consorțiul Parmigiano Reggiano a apelat la Massimo Bottura, celebrul bucătar originar din Modena pentru a găsi o soluție extraordinară care să ajute la salvarea parmezanului. Restaurantul lui Bottura, Osteria Francescana, cu trei stele Michelin, este situat în orașul său natal, aproape de epicentrul cutremurului.

Răspunsul lui Bottura la această situație a fost o rețetă unică: Risotto Cacio e Pepe, rețetă în care brânza Pecorino a fost înlocuită cu Parmigiano Reggiano.

El a invitat lumea prin intermediul rețelelor de socializare și al punctelor de vânzare online să gătească acest nou fel de mâncare împreună cu el, lansând "Ziua Parmigiano Reggiano" pe 27 octombrie. 40.000 de persoane din întreaga lume care au participat la evenimentul inaugural virtual, toate cele 360 000 de roți au fost vândute în bucăți mai mici sau mai mari, și astfel, toate locurile de muncă au fost salvate.

În degustarea de Joi 24 Octombrie, cu 3 zile înaintea Zilei Internaționale a Parmezanului Reggiano și la o lună după Ziua Europeană a Produselor Bio, vă invităm să descoperim împreună nuanțele delicate ale Regelui Brânzeturilor în diferite stadii de maturare.

Vom degusta împreună Parmigiano Reggiano Biologico di Bianca Modenese Santa Rita BIO, singurul parmezan BIO și ORGANIC din lume, un produs de prestigiu realizat din laptele vacii modeneze, o rasă rară protejată de prezidiul Slow Food.

1. Maturare 22-24 luni: Un gust mai delicat, cu o textură ușor elastică, ideal pentru cei care preferă arome mai fine și subtile, cu note de lapte proaspăt.
Vin: Prosecco Aldaina Al Mas Rive di Guia Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Brut
2. Maturare 30 luni: încep să apară arome mai complexe, textura e mai fermă, cu o ușoară granulație, perfect pentru a evidenția echilibrul dintre dulce și sărat
Vin: Viviani Valpolicella Classico DOC 2022
____________________________________________
PAUZĂ DE MASĂ: vom gusta o mini porție de Risotto Cacio e Pepe gătit după rețeta originală a lui Massimo Bottura din 2012 la Osteria Francescana.
_______________________________________________
3. Maturare 48 luni: gustul devine intens și profund, cu o structură granuloasă clară și o bogăție de umami.
Vin: Altesino Brunello di Montalcino DOCG 2012
4. Maturare 60 luni: parmezanul atinge apogeul maturării, oferind o aromă robustă, picantă și complexă, cu o granulație pronunțată.
Vin: Fonseca Reserve Bin 27 Port

La degustare, veți descoperi nu doar rafinamentul fiecărui tip de Parmigiano Reggiano Biologico di Bianca Modenese, dar și o poveste profund legată de patrimoniul cultural și gastronomic italian.
____________________________________________________
Data degustării: JOI 24 Octombrie
Ora: începând cu ora 19:30
Prețul degustării: 250 lei/pers.

În prețul degustării vor fi incluse: 4 pahare de vin + 4 tipuri de brânzeturi, apă plată/minerală la discreție, focaccia de casă și grisine.
Rezervarea este obligatorie și recomandată.
Rezervări: +40729 520 111
_____________________________________________________
IMPORTANT:
Numărul minim de participanți pentru a organiza degustarea este 10 persoane.