
Totul despre vin ediția VII curs de începători (București)
Cursuri despre vin

Bilete:
3000 RON

Gazdă:

Organizator:

Dates And Hours:
Marți, 01 Aprilie 2025
18:30 - 21:00
18:30 - 21:00
Despre
Acest curs este un reminder sa petreci putin timp de calitate tu cu tine sau cu iubitul/ iubita sau cu prietena cea mai buna sau cu acel coleg de birou care e cool și fun...
Ce iti promit eu? o experienta extra senzoriala, mult fun, networking de calitate, multe povesti despre crame, soiuri de struguri si tips and tricks pe care sa le folosesti in viata de zi cu zi.
Programa:
CURS 1 – Introducere - Sa ne cunoastem + detalii organizatorice și putina teorie
Clasificari si limbaj specific
Ce este vinul?
De cate feluri este vinul?
Limbajul specific: deslusirea notiunilor: taninuri, aciditate, baric, defect de dop, corpolenta, monocepaj, cupaj, verticala, orizontala etc.
Instrumentar: Tipuri de pahare, tirbusoane, dopuri, decantoare
Temperaturi de servire, pastrare
Defectele vinului
Cum cumparam vinul la raft/ in meniul unui restaurant
Principiile unei asocieri culinare de succes
CURS 2 – Vinuri Albe - soiuri romanesti
Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
Cramposie Selectionata
Feteasca alba
Feteasca regala
Francusa
Zghihara de Husi
Grasa de Cotnari
Mustoasa de Maderat
CURS 3 – Vinuri Albe - soiuri internationale
Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
Sauvignon Blanc
Chardonnay
Aligote
Verdejo
Pinot Grigio
Riesling
Gewurztraminer
CURS 4 – Vinuri Rose Romanesti: Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum se fac vinurile rose? Invatam sa facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
Rose-uri din soiuri romanesti si internationale (cupaje si monocepaje)
CURS 5 -Vinuri Rosii - soiuri romanesti
Povesti despre soiurile cele mai cunoscute si analiza lor senzoriala.
Negru de Dragasani
Novac
Cadarca
Feteasca Neagra
CURS 6 -Vinuri Rosii - soiuri internationale
Povesti despre soiurile cele mai cunoscute si analiza lor senzoriala.
Cabernet Sauvignon
Merlot
Syrah
Cabernet Franc
Pinot Noir
Malbec
Primitivo di Manduria
CURS 7 – Vinuri Spumante
Metode de vinificatie: metoda charmat si traditionala, soiuri, tari de provenienta…. bule bule dar invatam sa le diferentiem
Champagne
Cremant
Cava
Franciacorta
Prosecco
Vin spumant romanesc
Lambrusco
CURS 8 – Vinul dulce/ desert
· Metode de vinificatie/ Exemple in lume/ Asocieri culinare
· Degustare: Icewine, Tokaji, vinuri de desert romanesti
CURS 9 – Examen final – proba scrisa si analiza în blind a doua vinuri
Ne vom vedea martea de la 18:30 la A46 (Aleea Alexandru 46, langa statuia Aviatorilor), Bucuresti
Fiecare intalnire dureaza 2,5 – 3 ore aproximativ
Costul este 3000 RON platibili in doua transe (1500 la inscriere si 1500 dupa cursul 4) sau plata integrala la inscriere (se ofera un discount de 10%).
Incluse in pret: suport de curs si peste 100 de probe de vin in degustare, diploma la final de curs.
Ce iti promit eu? o experienta extra senzoriala, mult fun, networking de calitate, multe povesti despre crame, soiuri de struguri si tips and tricks pe care sa le folosesti in viata de zi cu zi.
Programa:
CURS 1 – Introducere - Sa ne cunoastem + detalii organizatorice și putina teorie
Clasificari si limbaj specific
Ce este vinul?
De cate feluri este vinul?
Limbajul specific: deslusirea notiunilor: taninuri, aciditate, baric, defect de dop, corpolenta, monocepaj, cupaj, verticala, orizontala etc.
Instrumentar: Tipuri de pahare, tirbusoane, dopuri, decantoare
Temperaturi de servire, pastrare
Defectele vinului
Cum cumparam vinul la raft/ in meniul unui restaurant
Principiile unei asocieri culinare de succes
CURS 2 – Vinuri Albe - soiuri romanesti
Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
Cramposie Selectionata
Feteasca alba
Feteasca regala
Francusa
Zghihara de Husi
Grasa de Cotnari
Mustoasa de Maderat
CURS 3 – Vinuri Albe - soiuri internationale
Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
Sauvignon Blanc
Chardonnay
Aligote
Verdejo
Pinot Grigio
Riesling
Gewurztraminer
CURS 4 – Vinuri Rose Romanesti: Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum se fac vinurile rose? Invatam sa facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
Rose-uri din soiuri romanesti si internationale (cupaje si monocepaje)
CURS 5 -Vinuri Rosii - soiuri romanesti
Povesti despre soiurile cele mai cunoscute si analiza lor senzoriala.
Negru de Dragasani
Novac
Cadarca
Feteasca Neagra
CURS 6 -Vinuri Rosii - soiuri internationale
Povesti despre soiurile cele mai cunoscute si analiza lor senzoriala.
Cabernet Sauvignon
Merlot
Syrah
Cabernet Franc
Pinot Noir
Malbec
Primitivo di Manduria
CURS 7 – Vinuri Spumante
Metode de vinificatie: metoda charmat si traditionala, soiuri, tari de provenienta…. bule bule dar invatam sa le diferentiem
Champagne
Cremant
Cava
Franciacorta
Prosecco
Vin spumant romanesc
Lambrusco
CURS 8 – Vinul dulce/ desert
· Metode de vinificatie/ Exemple in lume/ Asocieri culinare
· Degustare: Icewine, Tokaji, vinuri de desert romanesti
CURS 9 – Examen final – proba scrisa si analiza în blind a doua vinuri
Ne vom vedea martea de la 18:30 la A46 (Aleea Alexandru 46, langa statuia Aviatorilor), Bucuresti
Fiecare intalnire dureaza 2,5 – 3 ore aproximativ
Costul este 3000 RON platibili in doua transe (1500 la inscriere si 1500 dupa cursul 4) sau plata integrala la inscriere (se ofera un discount de 10%).
Incluse in pret: suport de curs si peste 100 de probe de vin in degustare, diploma la final de curs.
Alte sugestii
14 Mar
WSET Level 2 Award in Wines (Brasov)
Cursuri despre vin
Începe la 09:00
|
Strada Postăvarului 2, Brașov 500025, Romania
15 Mar
Curs de apreciere a vinurilor (Bucuresti)
Cursuri despre vin
Începe la 09:00
|
Bucharest, Romania