Inițiere în degustarea vinului (Suceava)

Inițiere în degustarea vinului (Suceava)

Cursuri despre vin

Bilete:
200 RON
Gazdă:
Strada Ștefan cel Mare 54, Suceava 720049, Romania
Organizator:
Data și ora:

Despre

Vinul este acea băutură pe care dacă o cunoști îți oferă o notă de clasă și eleganță, iar dacă nu o cunoști te inhibă puțin în anumite situații sau evenimente.

Dar ghici ce? Lumea vinului este într-o continuă schimbare, de la o recoltă la alta, de la un oenolog la altul, de la o cramă la alta. În fiecare an apar noutăți în lumea întreagă, motiv pentru care nimeni nu va putea afirma vreodată că le știe pe toate în ale vinului.

Totuși pot să îți arăt câteva trucuri prin care tu vei ști să evaluezi singur calitatea vinului din pahar, vei ști ce vinuri să desfaci atunci când primești musafiri, când ai o masă festivă sau pur și simplu vrei să iți cumperi o sticlă de vin pentru o seară relaxantă.

La inițierea în degustarea vinului vom vorbi în special despre cele 3 etape ale analizei senzoriale (vizual, olfactiv, gusto-olgactiv) dar și despre ce ar fi bine să faci sau să nu faci înainte de o degustare pentru a putea evalua corect un vin.

Vom povesti despre podgorii, despre cramele din România, despre soiuri românești și internaționale, despre diferențele de preț, despre principiile de bază ale unei asocieri culinare, și despre alte curiozități.

Bineînțeles că pe lângă povești vom degusta vinuri care să ne ajute să înțelegem foarte bine analiza senzorială și etapele ei. Vom avea 7 vinuri.

Te aștept pe 8 iunie, de la ora 17.30 până la ora 20.30, la magazinul Winederful din Suceava, pentru a face primii pași spre lumea vinului.

Yvona Mardare, somelier AIS Milano și formator acreditat, organizatoarea festivalelor de vin „Hai cu pluta!” și „Cel mai mic festival de vin”, plus alte eveniment mari și mici, cu o experiență de 9 ani în susținerea degustărilor și workshop-urilor despre vin.

Prețul acestei experiențe este de 200 de lei și include:
-partea teoretică
-degustarea a 7 vinuri
-apa
-gustarea (platou brânzeturi)
-mini harta a vinului românesc

Evenimentul are loc la Winderful, Str. Stefan cel Mare nr.54 - Suceava.

Pentru înscrieri se completează acest formular: https://forms.gle/xntbXNWz3WCsQ2ii6

Plata se efectuează în avans prin transfer bancar în contul: RO20 INGB 0000 9999 1344 4363 cu mențiunea ”Inițiere în degustarea vinului”. Beneficiar: BestWine SRL