Gastronomia cu bune, cu rele - prima dezbatere (București)
Conferințe Vin & Gastronomie
Bilete:
50
Gazdă:
Strada Monetăriei 3, București, Romania
Organizator:
Dates And Hours:
Despre
O revoluție în ceea ce privește “Noua ospitalitate românească”, un nou mod de gândire - pentru inovare, identificare de noi produse, servicii și proiecte pentru turism, industria alimentară și HoReCa din România - acesta este scopul forumului permanent de dezbateri și discuții “Gastronomia - cu bune, cu rele”, lansat pe 19 septembrie 2024 de platforma WeAreRomania / YOU ARE WELCOME! sub sloganul partenerului de start al programului, Holdingul Agricola: “Cine mănâncă împreună, rămâne împreună”. Alături de Agricola, susținători fără de care ediția inaugurală nu ar fi putut avea loc sunt Eisberg, Tazz, Teamfresh Horeca și Macromex.
Tema de start, punctul de pornire în acest demers, este întrebarea menită să ne poziționeze și să ne diferențieze identitar și să ne ofere soluții practice: Cine și ce suntem noi, românii, pe harta geografică, istorică și culturală a lumii?
Seria de conferințe debutează cu definirea cadrului de oportunități care izvorăsc din poziționarea geografică și multiculturală a României: “La Porțile Orientului, la periferia Occidentului sau…?”.
Speakerii invitați speciali ai ediției inaugurale din 19 septembrie - moderată de jurnaliștii Cosmin Dragomir și Cezar Ioan și de antreprenorul Cătălin Mahu - sunt:
Tema de start, punctul de pornire în acest demers, este întrebarea menită să ne poziționeze și să ne diferențieze identitar și să ne ofere soluții practice: Cine și ce suntem noi, românii, pe harta geografică, istorică și culturală a lumii?
Seria de conferințe debutează cu definirea cadrului de oportunități care izvorăsc din poziționarea geografică și multiculturală a României: “La Porțile Orientului, la periferia Occidentului sau…?”.
Speakerii invitați speciali ai ediției inaugurale din 19 septembrie - moderată de jurnaliștii Cosmin Dragomir și Cezar Ioan și de antreprenorul Cătălin Mahu - sunt:
- Dr. Adriana Sohodoleanu, gastronom, specialist în sociologia practicilor culinare;
- Dr. Daniela Popescu, Lector universitar al Facultății de Istorie, Universitatea din Bucuresti;
- Dr. Miruna Vlada, scriitoare și cercetătoare în studii Balcanice
- Chef Cezar Munteanu, președintele ANBCT
- Damian Anfile, influencer cultural.
Platforma de gândire și de acțiune pentru promovarea României WeAreRomania / YOU ARE WELCOME a fost fondată în 2024 printr-un proiect al Asociației “Curaj Înainte” cu scopul de a cataliza dezvoltarea imaginii și ofertei turistice a României pornind de la specificul culinar influențat istoric de intersecția a trei mari imperii și a numeroase grupuri etnice și culturale.
Rezervari & bilete - aici.
Rezervari & bilete - aici.
Alte sugestii
29 Ian
Dezbatere - Gastronomia in cultura: arte vizuale, muzica, literatura (București)
Conferințe Vin & Gastronomie
Începe la 19:00
|
Strada Monetăriei 3, București, Romania