Eveniment arta & vin - degustare la Crama Serve din Ceptura și vizita la Muzeul recordurilor românești (Dealu Mare)
Wine Trip
Bilete:
450 RON
Gazdă:
Organizator:
Data și ora:
Despre
Intrucat stim ca v-a fost dor de noi, deschidem sezonul evenimentelor “arta & vin” in 2024, cu o prima degustare la o crama foarte cunoscuta din zona Dealu Mare, crama SERVE din Ceptura.
Cateva cuvine despre crama :
S.E.R.V.E…. Povestea unei vieti
In anii 90, marii critici de vin internationali stiau despre Romania ca facuse, candva, vin. Insa nimic mai mult. Romania era o pata alba pe harta, iar piata interna oscila intre etichete mincinoase, sticle defecte și stocuri de așa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele cateva vinuri care bantuiau piata erau demiseci și demidulci, unde restul de zahar (sau zaharul adaugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igiena.
Acesta era peisajul in care si-a facut aparitia contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a carui familie se ocupase de generatii intregi de vin, atat acasa, in Corsica (Domaine Peraldi), cat si în zona Champagne, unde deținusera celebra Piper-Heidsieck. Un șir de intamplari fericite i-au adus impreună pe Guy de Poix si Aurel Rotarescu, care a devenit discipolul lui Guy și enologul care, din 1994 pana astazi, definește sufletul vinurilor SERVE.
Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel și echipa SERVE duc mai departe visul și crezul contelui Guy de POIX.
Programul il regasiti mai jos:
Plecam la ora 09:00 din Bucuresti (zona Piata Victoriei, Manufaktura - The Coffee Shop) spre Muzeul Recordurilor Romanesti, unde vom ajunge in maxim 20 minute. Muzeul gazuieste cea mai mare colectie de tirbusoane din lume (peste 30.000, la ora actuala). Colectia demonstreaza ca oamenii s-au distrat dintotdeauna! Vizitand colectia, vom afla ca tirbusoanele nu au fost utilizate numai pentru a deschide o sticla de vin, ci au fost folosite si ca recipiente pentru pastrat parfum, cerneala, medicamnte sau chiar au fost folosite pentru a pastra berea sau apa, pe vremea cand acestea erau sigilate cu dopuri de pluta. Colectia este una surprinzatoare, intrucat veti putea vedea evoluta tirbusoanelor, incepand de la cele mai rudimentare, pana la cele mai ingenioase. Este singura colectie unde puteti admira o gama atat de larga de tirbusoane! Turul ghidat va dura aproximativ o ora (pana la 10:30).
Plecam apoi spre Ceptura, unde vom ajunge la Crama Serve in jurul orei 12:00. Vom fi intampinati de somelierul cramei, care ne va face turul cramei si ne va explica procesul de vinificatie, dupa care urmeaza degustarea a 6 sortimente de vin, dupa cum urmeaza:
Cateva cuvine despre crama :
S.E.R.V.E…. Povestea unei vieti
In anii 90, marii critici de vin internationali stiau despre Romania ca facuse, candva, vin. Insa nimic mai mult. Romania era o pata alba pe harta, iar piata interna oscila intre etichete mincinoase, sticle defecte și stocuri de așa-zise vinuri vechi, din depozitele „privatizate”. Cele cateva vinuri care bantuiau piata erau demiseci și demidulci, unde restul de zahar (sau zaharul adaugat, deseori) avea drept singur scop mascarea defectelor de igiena.
Acesta era peisajul in care si-a facut aparitia contele Guy de Poix, un stomatolog corsican pasionat de schi, a carui familie se ocupase de generatii intregi de vin, atat acasa, in Corsica (Domaine Peraldi), cat si în zona Champagne, unde deținusera celebra Piper-Heidsieck. Un șir de intamplari fericite i-au adus impreună pe Guy de Poix si Aurel Rotarescu, care a devenit discipolul lui Guy și enologul care, din 1994 pana astazi, definește sufletul vinurilor SERVE.
Dupa disparitia lui Guy, Mihaela de POIX, alaturi de Aurel și echipa SERVE duc mai departe visul și crezul contelui Guy de POIX.
Programul il regasiti mai jos:
Plecam la ora 09:00 din Bucuresti (zona Piata Victoriei, Manufaktura - The Coffee Shop) spre Muzeul Recordurilor Romanesti, unde vom ajunge in maxim 20 minute. Muzeul gazuieste cea mai mare colectie de tirbusoane din lume (peste 30.000, la ora actuala). Colectia demonstreaza ca oamenii s-au distrat dintotdeauna! Vizitand colectia, vom afla ca tirbusoanele nu au fost utilizate numai pentru a deschide o sticla de vin, ci au fost folosite si ca recipiente pentru pastrat parfum, cerneala, medicamnte sau chiar au fost folosite pentru a pastra berea sau apa, pe vremea cand acestea erau sigilate cu dopuri de pluta. Colectia este una surprinzatoare, intrucat veti putea vedea evoluta tirbusoanelor, incepand de la cele mai rudimentare, pana la cele mai ingenioase. Este singura colectie unde puteti admira o gama atat de larga de tirbusoane! Turul ghidat va dura aproximativ o ora (pana la 10:30).
Plecam apoi spre Ceptura, unde vom ajunge la Crama Serve in jurul orei 12:00. Vom fi intampinati de somelierul cramei, care ne va face turul cramei si ne va explica procesul de vinificatie, dupa care urmeaza degustarea a 6 sortimente de vin, dupa cum urmeaza:
- Cuvee Sissi 2023,
- Terra Romana Sauvignon Blanc 2022,
- Terra Romana Milenium Rosu 2020,
- Cuvee Guy de Poix 2017,
- Cuvee Amaury 2022,
- Cuvee Charlotte 2016, insotite de platouri cu branzeturi fine si mezeluri crud-uscate.
Dupa vizita si degustare, care dureaza aproximativ 2 ore, vom avea timp sa ne decidem si ce vinuri vom cumpara pentru acasa, fiecare participant va putea achitizitiona de la crama vinuri cu reducere de 15%!
Intrucat cu siguranta dupa atatea vinuri degustare ni se va face foame, vom porni spre Conacul Vinalia din Ceptura de Jos, pentru a servi pranzul. Ajungem in jurul orei 15:00. Pranzul se va comanda a la carte, acesta platindu-se separat, de catre fiecare participant.
Dupa pranz, vom avea timp de relaxare si fotografii la conacul ce a fost restaurat in 2012 si care se afla in mijlocul a 10 ha de vie.
Plecarea in Bucuresti va fi la ora 17:00, urmand sa ajungem in Piata Victoriei in jurul orei 18:00 (Manufaktura_ The Coffee Shop).
Tarif: 450 Ron/ persoana
Tariful include:
Intrucat cu siguranta dupa atatea vinuri degustare ni se va face foame, vom porni spre Conacul Vinalia din Ceptura de Jos, pentru a servi pranzul. Ajungem in jurul orei 15:00. Pranzul se va comanda a la carte, acesta platindu-se separat, de catre fiecare participant.
Dupa pranz, vom avea timp de relaxare si fotografii la conacul ce a fost restaurat in 2012 si care se afla in mijlocul a 10 ha de vie.
Plecarea in Bucuresti va fi la ora 17:00, urmand sa ajungem in Piata Victoriei in jurul orei 18:00 (Manufaktura_ The Coffee Shop).
Tarif: 450 Ron/ persoana
Tariful include:
- transport cu microbuz de 19+1 locuri,dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile, centuri de siguranta pe fiecare
scaun, sistem audio, lampi pentru citit
- turul ghidat al cramei si degustare la Crama SERVE a 6 sortimente de vin (Cuvee Sissi 2023, Terra Romana Sauvignon Blanc 2022, Terra Romana Milenium Rosu 2020, Cuvee Guy de Poix 2017, Cuvee Amaury 2022 si Cuvee Charlotte 2016), insotite de platouri cu branzeturi fine, mezeluri crud-uscate si grisine.)
- vizita ghidata la Muzeul Recordurilor Romanesti (colectia de tirbusoane)
- 1 sticla de apa plata de 0,5 l/ persoana
- insotitor de grup din partea agentiei
Tariful nu include:
- pranzul (La Conacul Vinalia din Ceptura de Jos, se comanda a la carte)
- alte cheltuieli personale.
Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905 sau 0723.219.343.
scaun, sistem audio, lampi pentru citit
- turul ghidat al cramei si degustare la Crama SERVE a 6 sortimente de vin (Cuvee Sissi 2023, Terra Romana Sauvignon Blanc 2022, Terra Romana Milenium Rosu 2020, Cuvee Guy de Poix 2017, Cuvee Amaury 2022 si Cuvee Charlotte 2016), insotite de platouri cu branzeturi fine, mezeluri crud-uscate si grisine.)
- vizita ghidata la Muzeul Recordurilor Romanesti (colectia de tirbusoane)
- 1 sticla de apa plata de 0,5 l/ persoana
- insotitor de grup din partea agentiei
Tariful nu include:
- pranzul (La Conacul Vinalia din Ceptura de Jos, se comanda a la carte)
- alte cheltuieli personale.
Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905 sau 0723.219.343.