Eveniment arta & vin - Degustare la crama Domeniile Blaga si vizita la Domeniul Manasia (Dealu Mare)

Eveniment arta & vin - Degustare la crama Domeniile Blaga si vizita la Domeniul Manasia (Dealu Mare)


Bilete:
480 RON
Gazdă:
Năeni, Romania
Organizator:
Data și ora:
Sâmbătă, 07 Octombrie 2023
08:30 - 19:00

Despre

Pe data de 7 octombrie va invitam la un nou eveniment arta & vin!

Revenim in Dealu Mare, de data aceasta in zona Fintesti (Naeni) la Crama Domeniile Blaga, unde vom degusta 8 vinuri medaliate, alaturi de platouri cu aperitive, vom vizita crama si sala de productie si vom discuta cu un reprezentant al cramei care ne va introduce in arta vinificatiei.

Vizita la crama este precedata de vizitarea Domeniului Manasia, o bijuterie de patrimoniu unica in peisajul Baraganului - inclusa in ansamblul Conacului Hagianoff.

Descrierea evenimentului o regasiti mai jos:

La ora 08:30 ne intalnim in zona Manufaktura Caffe (zona Piata Victoriei), de unde vom pleca spre Conacul Manasia, situat la aproximativ 1 ora si jumatate de Bucuresti (in localitatea Manasia, jud. Ialomita). O bijuterie de patrimoniu unica in peisajul Baraganului – inclusa in Ansamblul Conacului Hagianoff, se redeschide publicului larg si devine astfel primul monument istoric Clasa A, de importanta nationala, restaurat integral.

Domeniul include conacul boieresc, parcul de doua hectare si crama de sub conac, monumente innobilate de istoricul aristocratic al mosiei. Cu integritate si respect fata de bogata valoare istorica a locului, o echipa impresionanta de arhitecti si decoratori, sub atenta indrumare a actualilor proprietari – Ariadna Löwendal Danila si sotul sau – restauratorul Dorin Danila, alaturi de arhitectul sef Alexandra Chiliman Juvara, dau un nou suflu acestei proprietati, pe care vom avea ocazia sa o descoperim impreuna intr-un tur privat ghidat de aproximativ 1 ora.

In jurul orei 12:00 vom ajunge la Naeni, la Crama Domeniile Blaga. Domeniile Blaga este o companie de familie creata în 2010 din pasiunea proprietarilor pentru vinurile bune. Plantațiile viticole se intind pe o suprafată de cca. 50 de hectare in zone renumite pentru conditiile pedoclimatice favorabile cultivarii vitei de vie si obtinerii unor vinuri de cea mai buna calitate. Cele 50 de hectare sunt situate in Valea Mieilor, Urlati, Gura Vadului, Persunari si Fintesti (Naeni). Crama produce anual intre 150 și 200 tone de vinuri de calitate, albe, rosii și rosé. Vinurile sunt atent controlate de la primii lastari ai vitei de vie, la strugurii copti, sortati si prelucrati in crama.

Vom fi intampinati cu un vin alb, ni se va face o scurta prezentare a cramei, iar apoi vom face un tur in hala de productie unde ne va fi prezentat procesul tehnologic. Vom degusta 8 vinuri medaliate, alaturi de platouri cu aperitive.

Printre soiurile degustate se vor regasi: Feteasca regala, Feteasca alba, Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Shiraz, Cabernet Franc. Vinurile sunt pastrate intr-o pivnita de 1000 mp, pe care o putem vizita.

Dupa degustare putem merge la magazinul cramei pentru a achiziona vinuri pentru acasa, la preturi preferentiale. Se poate achita atat cash, cat si cu cardul.

Ne indreptam apoi spre restaurantul Ferma Dacilor pentru a servi pranzul (intre orele 15.30 – 17:30). Sosirea in Bucuresti va fi la ora 19:00 in fata la Manufaktura Caffe (zona Piata Victoriei).

Tarif: 480 Ron/ persoana

Tariful include:

- transport cu microbuz de 19+1 locuri dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile, centuri de siguranta pe fiecare
scaun, sistem audio, lampi pentru citit
- viizta ghidata la Domeniul Manasia si taxa de intrare
- turul ghidat al cramei si degustare de 8 vinuri medaliate, alaturi de platouri cu aperitive ( branzeturi si mezeluri crud-uscate)
- insotitor de grup din partea agentiei
- 1 sticla de 0,5 l de apa plata/ persoana (din partea agentiei, pe durata transportului cu microbuzul)

Tariful nu include:
- pranzul de la restaurantul Ferma Dacilor (se va comanda a la carte si de va plati de catre fiecare participant in parte)
- alte cheltuieli personale

Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.