Eveniment arta si vin – Degustare la Crama Budureasca si atelier de cupajare (Dealu Mare)


Data și ora:
Sâmbătă, 25 Martie 2023
09:30 - 19:00
Bilete:
390 ron
Gazdă:

Gura Vadului, Nr. 472, Dealu Mare 107300, Romania
Organizator:

Despre

Deschidem sezonul 2023 cu un eveniment ce s-a bucurat de mare succes si in trecut: un atelier de cupajare, unde veti avea ocazia sa va testati abilitatile si de ce nu, talentul de „oenolog” si de a va crea propriul vin, care va va purta semnatura.

Ne incepem ziua cu o vizita la crama Budureasca, urmata de o degustare de 3 sortimente de vin, pranz inclus si apoi atelierul de cupajare, care se va finaliza cu un concurs si evident multe suprize!

Crama Budureasca este a 2-a cea mai mare crama din zona Dealu Mare, cu aproximativ 275 de hectare de vie, din care 250 au fost replantate iar 25 provin din vii batrane. Inaugurata in anul 2013, Crama Budureasca este una dintre cele mai mari si mai moderne constructii de acest tip din Romania. Tehnologia de ultima ora face ca istoria vinurilor Budureasca sa continue intr-un limbaj modern! Totodata, crama se bucura si de un oenolog de renume mondial, celebrul Stephen Donnelly, cu o experienta de peste 30 de ani in tari precum Africa de Sud, Ungaria, Marea Britanie si India. A inceput sa vinifice in Romania inca din anul 1995, iar din 2007 este angajat al Cramei Budureasca. La ora actuala se mandreste cu peste 300 de premii in portofoliul sau.

Programul evenimentului il regasiti mai jos:

La ora 09:30 ne intalnim in zona Manufaktura Caffe (zona Piata Victoriei), de unde vom pleca spre Crama Budureasca, din Gura Vadului, Tohani. In jurul orei 11:00 vom ajunge la crama, unde vom fi intampinati de somelierul cramei, care ne va face turul. Ni se va explica procesul tehnologic si vom vizita atat sala tehnica cat si cea de baricuri, unde se „odihnesc” vinurile rosii. Dupa vizitarea cramei, vom degusta 3 sortimente de vin, alaturi de platouri cu branzeturi, mezeluri crud-uscate si grisine. Incepem antrenamentul pentru concursul care va urma!

Inainte de atelierul de cupajare, vom servi pranzul la crama, pentru a ne incarca bateriile!

Atelierul de cupajare va consta in impartirea pe echipe de cate 4-5 persoane. Fiecare echipa va primi cate 3 sortimente de vin si va fi invatata sa isi faca propriul cupaj, prin stabilirea cantitatilor de vin din fiecare soi. Aici totul tine de priceperea fiecarei echipe, dar si de sfaturile primite de la oenolog, pe care va trebui sa le aplice. Oenologul va desemna care este cel mai reusit cupaj si va premia echipa castigatoare!

La final, fiecare participant isi va imbutelia vinul creat si va putea sa ia acasa propria sticla.

Dupa o zi lunga, in care am invatat cate ceva despre oenologie, am vizitat una din cele mai mari crame din zona Dealu Mare si am reusit sa ne cream propriul cupaj din vin, ne reintoarcem acasa, cu promisiunea sa revenim curand la Crama Budureasca! Plecarea va fi in jurul orei 17:00. Vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 19:00.

Tarif: 390 Ron/ persoana

Tariful include:
  • transport cu microbuz de 22+1 locuri dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile, centuri de siguranta pe fiecare
  • scaun, sistem audio, lampi pentru citit
  • turul ghidat al cramei si degustare de 3 sortimente de vin alaturi de platouri cu branzeturi, mezeluri crud-uscate si grisine
  • pranz la Crama Budureasca (aperitive si mixt grill, alaturi de garnitura de cartofi la cuptor si muraturi, 1 sticla de apa plata de 0,5 l/ persoana si cafea)
  • insotitor de grup din partea agentiei
  • 1 sticla de 0,5 l de apa plata/ persoana (din partea agentiei, pe durata transportului cu microbuzul)
Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.