Duși cu Vinul. Călătorie de inițiere în lumea Vinului (Vălenii de Munte)
Wine Trip
Bilete:
2490 RON
Gazdă:
Strada Cismari 75, Vălenii de Munte 106400, Romania
Organizator:
Dates And Hours:
Despre
Vinul da gust, e scanteie de socializare, e prietenie, e cultura, e memorie si istorie de familie sau personala, de specie chiar.
Cand deschizi o noua sticla de vin si pornesti intr-o calatorie enologica de degustare a vinului, vinul iti spune o poveste si declanseaza emotii. Aromele transmit un mesaj in acest limbaj al naturii vechi de cand lumea. Spiritul vinului e relevat in mare parte tocmai de combinatia unica de arome, care e influentata de regiune, climat, varietatea de struguri, metoda de vinificare, metoda de maturare si varsta vinului. Recunoasterea aromelor iti va accentua placerea oferita de vin, si mai mult decat atat, iti va da indicii despre locul de originea vinului, despre varsta si personalitatea lui, chiar si despre oamenii care i-au dat nastere.
Analiza unui vin este un apel la memoria olfactivă, dar şi la logica. Vinul este in egala masura cerebral si sensorial; el cere apreciere, reflectare si conversatie.
Daca esti interesat de vin si vrei sa inveti sa deslusesti mesajele pe care vinul le poarta cu el si sa te bucuri din plin de placerile pe care aceasta licoare ni le ofera, te asteptam cu drag la Conacul La Ciresi pentru 3 zile, alaturi de oameni care impartasesc aceeasi pasiune ca si tine.
GHIDUL nostru in aceasta calatorie de initiere in aprecierea vinului va fi Emil Popescu. Dincolo de diplomele si certificarile obtinute in domeniul vinului (inclusiv Wine & Spirits Education Trust London, Level 3), Emil este:
Cand deschizi o noua sticla de vin si pornesti intr-o calatorie enologica de degustare a vinului, vinul iti spune o poveste si declanseaza emotii. Aromele transmit un mesaj in acest limbaj al naturii vechi de cand lumea. Spiritul vinului e relevat in mare parte tocmai de combinatia unica de arome, care e influentata de regiune, climat, varietatea de struguri, metoda de vinificare, metoda de maturare si varsta vinului. Recunoasterea aromelor iti va accentua placerea oferita de vin, si mai mult decat atat, iti va da indicii despre locul de originea vinului, despre varsta si personalitatea lui, chiar si despre oamenii care i-au dat nastere.
Analiza unui vin este un apel la memoria olfactivă, dar şi la logica. Vinul este in egala masura cerebral si sensorial; el cere apreciere, reflectare si conversatie.
Daca esti interesat de vin si vrei sa inveti sa deslusesti mesajele pe care vinul le poarta cu el si sa te bucuri din plin de placerile pe care aceasta licoare ni le ofera, te asteptam cu drag la Conacul La Ciresi pentru 3 zile, alaturi de oameni care impartasesc aceeasi pasiune ca si tine.
GHIDUL nostru in aceasta calatorie de initiere in aprecierea vinului va fi Emil Popescu. Dincolo de diplomele si certificarile obtinute in domeniul vinului (inclusiv Wine & Spirits Education Trust London, Level 3), Emil este:
- E ntuziast, de 10 ani in lumea vinului
- M odest, munceste cu determinare in slujba educatiei oenologice in randul consumatorilor prin jurnalul de vin tinut timp de doi ani pe site-ul Radio Guerrilla si recent prin wine shop-ul Wine With Me in care organizeaza degustari tematice in fiecare saptamana
- I nspira incredere, iar clientii ii devin in cele din urma buni amici si mai ales parteneri de cursa lunga in quest-ul descoperirii cat mai multor soiuri de struguri si tehnici de vinificatie
- L oial in relatiile personale
Calatoria noastra e structurata in 3 acte:
Actul 1 - Lumea vinului 101 - notiuni teoretice, desigur insotite de vin
Vei invata:
• Sa treci peste anxietatea de a alege o singura sticla din sute de sticle dintr-un magazin de vinuri
• Sa degusti si sa analizezi un vin dupa metoda profesionistilor
• Sa depasesti sentimentul ca nu poti identifica nicio aroma in vin
• Sa faci distinctia intre ceea ce sunt si ceea ce credeai ca sunt unele vinuri
• Cand sa refuzi un vin pentru ca are un defect
• Sa eviti sa cazi in capcana de a gusta vinuri alaturi de mancaruri nepotrivite sau in contexte nepotrivite
• Care sunt principalele reguli de eticheta in servirea vinului
In cele 3 ore de curs, Emil iti va prezenta atat notiuni teoretice, cat si sugestii practice care iti vor spori increderea in tine cand vine vorba de vin. Vei putea replica demonstratiile practice si sugestiile de degustare impreuna cu prietenii si te vei bucura la maxim de acele momente de revelatie care vor veni cu siguranta.
Actul 2 - Degustare tematica – soiuri clasice, 6 vinuri cu caracter distinct
Vei degusta:
• J. Laurens Les Graimenous Cremant de Limoux 2020, Franta
• Kurtatsch Sauvignon 2022, Italia
• El Enemigo Chardonnay 2020, Argentina
• Agape Rosé, Romania
• Leefield Station Pinot Noir 2018, Noua Zeelanda
• 7 Arts Feteasca Neagra, 2019, Romania
• BONUS: voucher 100 lei pentru a continua calatoria in lumea vinului; il poti utiliza pe loc sau in magazinul Wine With Me.
Actul 3 – Vizita la crama Ferdi, insotiti de proprietarul si vinificatorul cramei, Fernando Mihailescu
Te vei bucura de:
• Povestea cramei, a vinurilor produse aici si a oamenilor care le dau viata
• Degustare 5 vinuri
• Barbeque cu produse locale
PROGRAM EVENIMENT:
Joi, 30 Nov:
• 15:00 – check in
• 19:00 – cina si discutii la un pahar de vin
Vineri, 1 Dec:
• 9:00 – 10:00 – mic dejun
• 10:00 – 13:00 – curs Lumea Vinului 101
• 13:00 – 14:00 – pranz cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale
• 14:00 – 18:00 – program de relaxare (tenis/ masaj/ plimbari/ odihna etc)
• 18:00 – 22:00 – degustare 6 vinuri si cina cu preparate alese pe masura vinurilor
Sambata, 2 Dec:
• 9:00 – 10:00 – mic dejun
• 10:00 – 13:00 – program de relaxare (tenis/ masaj/ plimbari etc)
• 13:00 – 14:00 – pranz cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale
• 16:00 – 20:00 – vizita la Crama Ferdi pentru degustare si barbeque
Duminica, 3 Dec:
• 9:00 – 10:00 – mic dejun
• 12:00 – check out
PREȚ:
Pachet Experienta completa
2490 ron/ persoana
12 locuri disponibile, cazare la Conacul La Cireși (lângă Vălenii de Munte)
Ce este inclus:
Actul 1 - Lumea vinului 101 - notiuni teoretice, desigur insotite de vin
Vei invata:
• Sa treci peste anxietatea de a alege o singura sticla din sute de sticle dintr-un magazin de vinuri
• Sa degusti si sa analizezi un vin dupa metoda profesionistilor
• Sa depasesti sentimentul ca nu poti identifica nicio aroma in vin
• Sa faci distinctia intre ceea ce sunt si ceea ce credeai ca sunt unele vinuri
• Cand sa refuzi un vin pentru ca are un defect
• Sa eviti sa cazi in capcana de a gusta vinuri alaturi de mancaruri nepotrivite sau in contexte nepotrivite
• Care sunt principalele reguli de eticheta in servirea vinului
In cele 3 ore de curs, Emil iti va prezenta atat notiuni teoretice, cat si sugestii practice care iti vor spori increderea in tine cand vine vorba de vin. Vei putea replica demonstratiile practice si sugestiile de degustare impreuna cu prietenii si te vei bucura la maxim de acele momente de revelatie care vor veni cu siguranta.
Actul 2 - Degustare tematica – soiuri clasice, 6 vinuri cu caracter distinct
Vei degusta:
• J. Laurens Les Graimenous Cremant de Limoux 2020, Franta
• Kurtatsch Sauvignon 2022, Italia
• El Enemigo Chardonnay 2020, Argentina
• Agape Rosé, Romania
• Leefield Station Pinot Noir 2018, Noua Zeelanda
• 7 Arts Feteasca Neagra, 2019, Romania
• BONUS: voucher 100 lei pentru a continua calatoria in lumea vinului; il poti utiliza pe loc sau in magazinul Wine With Me.
Actul 3 – Vizita la crama Ferdi, insotiti de proprietarul si vinificatorul cramei, Fernando Mihailescu
Te vei bucura de:
• Povestea cramei, a vinurilor produse aici si a oamenilor care le dau viata
• Degustare 5 vinuri
• Barbeque cu produse locale
PROGRAM EVENIMENT:
Joi, 30 Nov:
• 15:00 – check in
• 19:00 – cina si discutii la un pahar de vin
Vineri, 1 Dec:
• 9:00 – 10:00 – mic dejun
• 10:00 – 13:00 – curs Lumea Vinului 101
• 13:00 – 14:00 – pranz cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale
• 14:00 – 18:00 – program de relaxare (tenis/ masaj/ plimbari/ odihna etc)
• 18:00 – 22:00 – degustare 6 vinuri si cina cu preparate alese pe masura vinurilor
Sambata, 2 Dec:
• 9:00 – 10:00 – mic dejun
• 10:00 – 13:00 – program de relaxare (tenis/ masaj/ plimbari etc)
• 13:00 – 14:00 – pranz cu mâncăruri tradiţionale cu ingrediente din surse locale
• 16:00 – 20:00 – vizita la Crama Ferdi pentru degustare si barbeque
Duminica, 3 Dec:
• 9:00 – 10:00 – mic dejun
• 12:00 – check out
PREȚ:
Pachet Experienta completa
2490 ron/ persoana
12 locuri disponibile, cazare la Conacul La Cireși (lângă Vălenii de Munte)
Ce este inclus:
- cazare pentru 3 nopți, in camera dubla
- masa completa
- curs Lumea Vinului 101
- degustare vinuri – 6 vinuri
- vizita, degustare vinuri si barbeque la Crama Ferdi
- BONUS: voucher 100 lei pentru achizitionarea de vinuri pentru acasa, la fata locului sau de la magazinul de vinuri Wine With Me
Pachet 1 Dec
675 lei per persoana;
4 locuri disponibile, pentru cei care nu sunt cazati la Conacul La Cireși
Ce este inclus:
675 lei per persoana;
4 locuri disponibile, pentru cei care nu sunt cazati la Conacul La Cireși
Ce este inclus:
- curs Lumea Vinului 101 (Actul 1)
- degustare 6 vinuri (Actul 2)
- cina
- BONUS: voucher 100 lei pentru achizitionarea de vinuri pentru acasa, la fata locului sau din magazinul de vinuri Wine With Me
- Optional se poate aduga si Actul 3 (vizita la crama cu degustare 5 vinuri si barbeque)
Pentru a rezervari si detaliile de plata te rugam sa suni la 0736.767.502.
BINE DE ŞTIUT:
• Locul este rezervat în momentul plăţii; plata se face doar online prin link de plata sau prin transfer bancar
• Cazarea se face în 2 camere matrimoniale şi 4 camere twin
• Transportul până la Conac nu este inclus. Însă, pentru cei care vin cu trenul sau microbuzul se asigură transportul de la gara din Vălenii de Munte la Conac
BINE DE ŞTIUT:
• Locul este rezervat în momentul plăţii; plata se face doar online prin link de plata sau prin transfer bancar
• Cazarea se face în 2 camere matrimoniale şi 4 camere twin
• Transportul până la Conac nu este inclus. Însă, pentru cei care vin cu trenul sau microbuzul se asigură transportul de la gara din Vălenii de Munte la Conac