DeCorina & Artizani DeGust #1: Brânză DeMesendorf & Crama DeMatei (București)

DeCorina & Artizani DeGust #1: Brânză DeMesendorf & Crama DeMatei (București)

Experiență gastronomică

Bilete:

180 RON

Gazdă:

Piața Sfântul Ștefan 8, București 030167, Romania

Organizator:

Dates And Hours:

Despre

𝐂𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐦𝐢𝐜 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫? 𝐂𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐳𝐚𝐧𝐚𝐥? 𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐨𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐳𝐚𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐞𝐚𝐳𝐚̆? Hai să afli, chiar de la ei!
Te invit la primul eveniment #𝐃𝐞𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 & 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐳𝐚𝐧𝐢 #𝐃𝐞𝐆𝐮𝐬𝐭, un concept pus la cale #𝐃𝐞𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 cu sprijinul prietenilor de la #𝐃𝐞𝐒𝐨𝐢.
Întâlniri cu discuții relaxate în jurul gusturilor și aromelor, unde ai ocazia să vorbești chiar cu producătorii (cei mici, dar și din zona medie) sau cu cei implicați în procesul de producție.
Afli ce înseamnă conceperea unui produs, principiile care îi ghidează pe artizani și cum fac ei lucrurile.
Și, bineînțeles, guști, încerci, întrebi, compari și descoperi cu ce rezonezi și ce îți place.
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐢 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢 au nume predestinate: 𝐃𝐞𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 te invită la 𝐃𝐞𝐒𝐨𝐢, alături de 𝐁𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐃𝐞 (la) 𝐌𝐞𝐬̦𝐞𝐧𝐝𝐨𝐫𝐟 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐚 𝐃𝐞𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢 😊
Ne vedem la evenimentele #𝐃𝐞𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 & 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐳𝐚𝐧𝐢 #𝐃𝐞𝐆𝐮𝐬𝐭, cu degustare de produse artizanale, informații și povești spuse chiar de făuritorii #DeGust, plus musai socializare!
____________
𝐁𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐞𝐬̦𝐞𝐧𝐝𝐨𝐫𝐟 este un mic producător de brânzeturi maturate din lapte crud de vacă din satul Meșendorf, Brașov (în vecinătatea Viscri, Criț, Saschiz etc).
Povestea e clasică: Oana și Adrian Udrea, corporatiști din București, s-au mutat într-un sat săsesc unde produc loturi mici de brânzeturi, împreună cu familia Stoian din sat.
Pe lângă brânzeturi, au și un punct gastronomic local (PGL), unde puteți lua masa într-o superbă șură săsească.
Oana și Adi vin la București pe 10 aprilie să ne spună povestea lor și să ne prezinte 4 brânzeturi: 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝟔 𝐥𝐮𝐧𝐢 (simplă, natur), 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐥𝐞𝐮𝐫𝐝𝐚̆, 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐧𝐞𝐠𝐫𝐢𝐥𝐢𝐜𝐚̆.
Și, probabil, vedeta serii, lansată în toamnă: 𝐌𝐞𝐬̧𝐞𝐧𝐝𝐨𝐫𝐟 𝐢̂𝐧 𝐟𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 (inspirată de brânza alpină cu flori tip Alp Blossom), maturată minimum 3 luni, cu flori și ierburi de pe dealurile Transilvaniei.
____________
🍷𝐂𝐫𝐚𝐦𝐚 𝐃𝐞𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, recunoscută pentru iconicul merlot din Dealu Mare, Prince Matei, a lansat anul trecut trei noi game de vinuri dedicate exclusiv pentru HoReCa: 𝐎𝐝𝐨𝐫, 𝐌𝐢𝐠𝐚𝐥𝐚 și 𝐏𝐚𝐭𝐢𝐦𝐚. Noile game vorbesc despre principiile cramei de la Zorești și modul în care vinurile sunt desăvârșite: cu patimă, migală și rost.
Crama DeMatei înseamnă păstrarea și îngrijirea tradițiilor prin transmiterea orânduielilor din generație în generație. Astfel, pământul devine cel mai de preț bun al nostru.
Povestea cramei și a vinurilor sale va fi prezentată de somelier Vasile Ghimpu. Vom degusta toate cele 3 vinuri 𝐌𝐢𝐠𝐚𝐥𝐚 - 𝐃𝐞𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, o gamă dedicată cupajelor: alb, rose, roșu.

🧀🍷Bineînțeles, vom încerca și asocieri dintre brânzeturile maturate și vinuri, să descoperim ce pairinguri sunt mai potrivite.
𝑳𝒂 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒍𝒖𝒍 𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊, 𝒔𝒆 𝒑𝒐𝒕 𝒂𝒄𝒉𝒊𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂 𝒐 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒔𝒆𝒍𝒆 𝒂𝒇𝒍𝒂𝒕𝒆 𝒍𝒂 𝒅𝒆𝒈𝒖𝒔𝒕𝒂𝒓𝒆.
____________
𝐌𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟏𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦:
19:00 – 19:30 sosirea invitaților
19:30 – 20:15 prezentări și degustări Brânza Maturată de la Meșendorf (4 tipuri) și vinuri crama DeMatei (3 vinuri, gama Migala)
20:15 – 21:30 degustările continuă, discuții cu producători/ somelier & socializare, plus tapas (bufet așezat pe mijlocul mesei).
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞: 𝐃𝐞𝐒𝐨𝐢, str. Piața Sfântul Ștefan nr. 8, Bucuresti
____________
𝐂𝐨𝐬𝐭 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭: 180 lei/ persoană.
Prețul are TVA inclus.

𝐓𝐚𝐫𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐝𝐞:
- Partea de prezentări și degustarări - 𝐁𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚 𝐌𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐞𝐬̦𝐞𝐧𝐝𝐨𝐫𝐟 (4 tipuri) și vinuri 𝐜𝐫𝐚𝐦𝐚 𝐃𝐞𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢 (3 vinuri, gama Migala).
- Meniu gustări, tip tapas, pregătit de 𝐃𝐞𝐒𝐨𝐢: Romanian oysters, bruschete cu legume, măsline pane, muṣchiuleț de porc cu sos brun, frigănele de cozonac cu smântână cu cardamom ṣi dulceață de viṣine.
- Apă plată.
𝐶𝑖𝑛𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑠𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝐷𝑒𝑆𝑜𝑖, 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑐ℎ𝑖𝑡𝑎 𝑠𝑒𝑝𝑎𝑟𝑎𝑡.
𝐷𝑢𝑝𝑎̆ 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡, 𝑠𝑒 𝑝𝑜𝑡 𝑎𝑐ℎ𝑖𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎 𝑜 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑠𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑑𝑒𝑔𝑢𝑠𝑡𝑎𝑟𝑒.
____________
𝐑𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 înseamnă 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧 𝐚𝐯𝐚𝐧𝐬 a sumei menționate.
𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞: trimite email la desoiconcept@gmail.com.
Ne auzim și la telefon: 0740317598.

Accesul la eveniment este posibil doar pentru cei care au plătit taxa de participare și au primit confirmare scrisă.
:: Simpla menționare online 𝐺𝑜𝑖𝑛𝑔 la eveniment pe Facebook, nu implică rezervarea la eveniment.
:: Având în vedere că spațiul este restrâns, numărul locurilor este limitat.
:: Access eveniment: minim 18 ani.
- Eveniment indoor, casual
- Parola acces: bună-dispoziție