
Curs de vin (București)
Cursuri despre vin

Bilete:
550 RON

Gazdă:

Organizator:

Dates And Hours:
Sâmbătă, 22 Februarie 2025
10:00 - 14:00
10:00 - 14:00
Despre
Iubești vinurile românești dar nu știi exact care soi și din ce motiv?
Iti propun un atelier fun si educativ în care sa trecem împreună prin următoarele teme:
- Ce este vinul?
- De cate feluri este vinul?
- Limbajul specific: deslusirea notiunilor: taninuri, aciditate, baric, defect de dop, corpolenta, monocepaj, cupaj, verticala, orizontala etc.
- Instrumentar: Tipuri de pahare, tirbusoane, dopuri, decantoare
- Temperaturi de servire, pastrare
- Cum cumparam vinul la raft/ in meniul unui restaurant
- Principiile unei asocieri culinare de succes
- Degustare si analiza senzoriala a celor mai cunoscute soiuri de struguri romanesti: Fetească Albă, Fetească Regala, Crâmpoșie, Mustoasa de Măderat, Grasa de Cotnari, Frâncușă, Tămâioasă Românească, Sârbă, Zghihara, Busuioaca de Bohotin, Novac, Negru de Drăgășani, Cadarca de Miniș și Fetească Neagră.
Te aștept cu mare drag la o jumatate de zi la finalul căreia vei știi de vin romanesc iti place și mai ales de ce.
Ps: locuri limitate
Taxa de participare se achita aici.
Cu drag,
ProfadeVin
Iti propun un atelier fun si educativ în care sa trecem împreună prin următoarele teme:
- Ce este vinul?
- De cate feluri este vinul?
- Limbajul specific: deslusirea notiunilor: taninuri, aciditate, baric, defect de dop, corpolenta, monocepaj, cupaj, verticala, orizontala etc.
- Instrumentar: Tipuri de pahare, tirbusoane, dopuri, decantoare
- Temperaturi de servire, pastrare
- Cum cumparam vinul la raft/ in meniul unui restaurant
- Principiile unei asocieri culinare de succes
- Degustare si analiza senzoriala a celor mai cunoscute soiuri de struguri romanesti: Fetească Albă, Fetească Regala, Crâmpoșie, Mustoasa de Măderat, Grasa de Cotnari, Frâncușă, Tămâioasă Românească, Sârbă, Zghihara, Busuioaca de Bohotin, Novac, Negru de Drăgășani, Cadarca de Miniș și Fetească Neagră.
Te aștept cu mare drag la o jumatate de zi la finalul căreia vei știi de vin romanesc iti place și mai ales de ce.
Ps: locuri limitate
Taxa de participare se achita aici.
Cu drag,
ProfadeVin
Alte sugestii
1 Mar
Curs de apreciere a vinurilor (Cluj)
Cursuri despre vin
Începe la 09:00
|
Cluj-Napoca, Romania
1 Mar
Curs de degustare a vinurilor WSET Level 1 (Bucuresti)
Cursuri despre vin
Începe la 09:00
|
Bucharest, Romania
1 Mar
Curs de apreciere a vinurilor (Oradea)
Cursuri despre vin
Începe la 09:00
|
Oradea, Romania