Curs branzeturi. Degustare si asociere cu vinuri (București)

Curs branzeturi. Degustare si asociere cu vinuri (București)

Degustare de vin și brânzeturi

Bilete:

575 RON

Gazdă:

Calea Victoriei 37B, București 010061, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Save the date: 7 septembrie 2024

Am pregătit pentru începutul de toamnă o nouă incursiune în universul fascinant al brânzei prin intermediul unui curs de inițiere în lumea brânzeturilor.

Acest atelier se va desfășura pe parcursul a 5 ore și va include o degustare și prezentare a 17 tipuri de brânzeturi, însoțite de sugestii de asociere cu vinuri și alte asocieri gastronomice.

La acest curs veți afla informații despre branzeturi din diferite tipuri de lapte (vacă, oaie, capră), cum se produc (lapte crud/pasteurizat, cu pastă moale, semitare, tare), reguli de bază în degustarea brânzeturilor, dar și cum se face un platou (tăiere, asociere și păstrare).

Vom degusta 17 sortimente de brânzeturi de la producători locali și internaționali, le vom afla povestea și locul de unde provin. Vom face asocieri cu alte produse complementare, dar și cu vinuri. Nu vor lipsi surprizele.

La sosire, vă vom întâmpina cu un pahar de spumant sau băuturi răcoritoare, produse local și gustări cu brânzeturi în asociere.

Cursul este susținut de Alina Iancu, fondatoarea proiectului Revino Gourmet, specialist în vinuri și brânzeturi.

7 Septembrie 2024 - 11.00-16.00

Cost: 575 lei/persoană


Grup de minimum 14 persoane, maximum 16 persoane

În cost sunt incluse:
  • 12 tipuri de brânză românească (25-30 g/sortiment)
  • 5 tipuri de brânză internațională (25-30 g/sortiment) + 1 brânză surpriză
  • 1 spumant (75 ml) sau 1 băutură răcoritoare (330 ml), la alegere (welcome drink)
  • 2 vinuri albe și 1 roșu premium (75 ml/sortiment)
  • 1 băutură spirtoasă (50 ml)
  • pâine și grisine
  • apă, cafea
  • dulceată, fructe proaspete și nuci
  • broșură cu informațiile din curs
  • giveaway