Corcova Roy & Damboviceanu Winery la Juno Wine Garden (Brașov)

Corcova Roy & Damboviceanu Winery la Juno Wine Garden (Brașov)


Gazdă:

Strada După Ziduri, Brașov 500026, Romania

Data și ora:

Duminică, 01 Septembrie 2024
18:00 - 22:00

Despre

Vara aceasta la Juno Wine Garden din Brașov fiecare săptămână va fi dedicată unei crame românești, cu terroirul, aromele și poveștile ei.

Săptămâna 31 august - 6 septembrie este dedicata cramei Corcova Roy & Damboviceanu, iar degustările cu vinuri de la aceasta crama au loc pe 31 august și 1 Septembrie, ora 18.


Compania Viticola Corcova este o poveste frumoasă, o discuție între prieteni devenită realitate de succes. Proprietate a lui Michel Roy și Șerban Dâmboviceanu, afacerea a luat ființă în anul 2005, moment în care, dintre cele 470 de hectare de viță de vie pe care le-a deținut IAS-ul Corcova, mai rămăseseră doar 18 hectare, iar cramele, construite de prințul Anton Bibescu la începutul secolului al XX-lea, erau în ruină.

Acum podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu cuprinde 70 de hectare pe care au fost replantate soiurile tradiționale ale locului, existente și pe vremea moșiei Bibeștilor, incluse în soiurile autorizate DOC Mehedinți-Corcova: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum și două soiuri noi, Syrah și Viognier.

„Vinul e viață” spunea scriitorul roman Petronius. E un citat pe care aici, la Corcova, oamenii îl au la suflet. Credem că vinul este mai mult decât ceea ce bei și savurezi.

Degustare 31 august & 1 septembrie, de la ora 18
Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 31 august și 1 septembrie. Apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 6 septembrie, să le poți încerca pe toate.