Brunch la Conacul Nucu din Urlati
Experiență gastronomică
Bilete:
280 ron (early bird)
Gazdă:
Strada Orzoaia de Jos 30, Orzoaia de Sus 106308, Romania
Organizator:
Dates And Hours:
Despre
Pe 14 Mai va poftim la Brunch in curtea Conacului Nucu!
Va fi o adevarata desfatare a simturilor, o incantare pentru ochi, urechi si stomac, o incursiune profunda in lumea boierilor din alte vremuri.
Unde?
Evenimentul va avea loc la Conacul Nucu din Str. Orzoaia de Jos nr. 30, un conac in curs de restaurare si de revitalizare, punand in valoare traditiile, produsele si patrimoniul local.
Ce vom face?
La brunch (breakfast + lunch), adica un pranz prelungit care incepe cu micul dejun, vom fi invitati sa degustam si sa ne bucuram de preparate dupa retete vechi, gatite de localnici cu ingrediente din curtile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece toate veniturile se intorc in comunitate.
Cu ce ne vom delecta? Cu bucate cu poveste:
Va fi o adevarata desfatare a simturilor, o incantare pentru ochi, urechi si stomac, o incursiune profunda in lumea boierilor din alte vremuri.
Unde?
Evenimentul va avea loc la Conacul Nucu din Str. Orzoaia de Jos nr. 30, un conac in curs de restaurare si de revitalizare, punand in valoare traditiile, produsele si patrimoniul local.
Ce vom face?
La brunch (breakfast + lunch), adica un pranz prelungit care incepe cu micul dejun, vom fi invitati sa degustam si sa ne bucuram de preparate dupa retete vechi, gatite de localnici cu ingrediente din curtile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece toate veniturile se intorc in comunitate.
Cu ce ne vom delecta? Cu bucate cu poveste:
- Pastrama de oaie: se perpeleste deasupra jaratecului, se rumeneste incet pana ce ti se topeste in gura.Carnea este marinată minim 48 de ore, iar condimentele sunt tot locale, pastrand astfel autenticitatea locului.
- Vinul de pelin: daca nu ai fost niciodata in Prahova trebuie să stii că aici se face Vinul de pelin de mai bine de 500 de ani.
- Pasat pe frunze de tei: preparat special pentru zona Prahovei. Reteta se transmite din neam în neam, initial se folosea malai de porumb, macinat mai mare, ulterior reteta a fost modificata si se foloseste orez. Cel mai important este ca preparatul se serveste pe frunze de nuc, tei sau vita de vie.
Detalii eveniment:
Plecam la ora 09:00 din Bucuresti (zona Piata Victoriei, Manufaktura - The Coffee Shop) catre Urlati, destinatia noastra fiind Conacul Nucu.
Sosim la ora 10:30.
Din program:
Deschiderea barului: 11:00
Deschiderea bufetului de brunch: 11:30
Prezentarea Conacului Nucu (in restaurare) - 12:00
Concert chitara - „Dealu` cu folk” - 12:30
Plimbare pe dealul „din spate” - 13:30
Atelier de gravura in lemn si demonstratie de mesteșug (dogarit) cu dl Petre Ghiteanu - 14:30
Final memorabil - 15:30
Tarif:
Tarif cu Early bird: 280 Ron/ persoana (pana la 28.04)
Tarif standard: 320 Ron/ persoana(incepand data de 29.04)
Tarif cu Early bird (copii intre 10 si 17 ani): 200 Ron (pana la 28.04)
Tarif standard (copii intre 10 si 17 ani): 230 Ron (incepand data de 29.04)
Tarif copii sub 10 ani: 100 Ron
Tariful include:
- transport cu microbuz de 19+1 locuri sau midiautocar de 29 + 1 locuri, dotate cu aer conditionat, scaune rabatabile, centuri de siguranta pe fiecare scaun, sistem audio, lampi pentru citit
- 1 sticla de apa plata de 0,5 l/ persoana (in microbuz)
- bilet intrare la brunch
- acces la bufet si bauturi locale (vin de casa si vinuri de la crama Domeniile Anastasia)
- demonstratie de dogarit
- concert de chitara si voce
- tur ghidat drumetie (pentru cine doreste)
- insotitor de grup din partea agentiei
Tariful nu include:
- degustare optionala de vinuri (5 vinuri premium din Dealu Mare de la crame renumite) – 150 Ron/persoana
- alte cheltuieli personale
Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.