Un vin de culoarea chihlimbarului care m-a fermecat – Caretta 2012, Solomos Wines


Tot îmi este dor de Grecia așa că am zis să încerc un vin pe care îl țin la păstrare de ceva vreme: Caretta 2012 făcut de Solomos Wines în Insula Zakynthos.

Am descoperit acest vin în Insula Zakynthos în vara lui 2015, cu o lună și puțin înainte să înceapă efectiv pasiunea mea petru vin. Era o zi cu nori ce s-au transformat în furtună și a fost clar imediat ce am ajuns la plajă că nu aveam să stăm mult acolo. Norii s-au adunat, iar vântul ne-a gonit încet spre stațiune, căutând să facem altceva decât plajă în acea zi. Ne-am oprit la unul din magazinele mai mari din stațiunea Kalamaki, zonă situată în sudul insulei Zakynthos, chiar lângă National Marine Park of Zakynthos – zonă protejată dedicată broaștelor țestoase Caretta Caretta care vin aici an de an pentru a-și depune ouăle.

Ai să te întrebi ce relevanță are informația de mai sus. Citește mai departe și o să afli.

Ca de fiecare dată când sunt într-un loc nou în călătorii caut lucruri cât ami autentice (în limita posibilității) din acea destinație. În ziua aceea mi s-au oprit ochii asupra raftului cu vinuri. Nu știam ce să aleg, însă am zis să caut ceva făcut în Zakynthos. Deci nu vinuri grecești, ci produse chiar acolo pe insulă. Am găsit mai multe variante de la Solomos Wines, am citit pe etichetă că sunt produse pe insulă și am ales una din opțiunile disponibile: un vin roșu dulce cu 15% alcool. Nu m-a prea încântat pe moment ideea că e un vin dulce, însă nu am băgat în seamă prea mult acest aspect.

După amiază aceea am petrecut-o pe terasa vilei la care eram cazată și am descoperit vinul cumpărat cu puțin timp înainte.

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App
🏺 Citește mai multe pe Winesday.ro
🐢 Ce parere au altii despre vinul Caretta recolta 2012?

Alte sugestii

Cu bicicleta la crame. Interviu Bike in Time
Crăciun Fericit cu vinuri savuroase!
Dăruiește un curs de vin – idee de cadou pentru iubitorii de vin
Oferă cadou vinuri românești prietenilor din străinătate
Premiile de Excelență Vinul.ro 2022 (editia XIV)