Turismul oenologic din Romania va fi promovat la Bike Brussels 22-24 martie 2024

Turismul oenologic din Romania va fi promovat la Bike Brussels 22-24 martie 2024


Bike Brussels, cel mai mare salon dedicat bicilistilor și bicicletelor din Belgia are loc la Bruxelles în perioada 22-24 martie 2024. Este un salon ce are în prim plan tot ce ține despre biciclete însă are și o secțiune dedicată cicloturismului – Destination Bike.

România va fi prezentă la acest salon prin intermediul Asociației de Ecoturism din România (Asociația AER) care este reprezentată de membrii săi. Reprezentantul turismului la crame este Bike in Time, cunoscut organizator de tururi pe bicicletă la crame în România.

Salonul Bike Brussels este un eveniment de nișă, la care agențiile din România nu au multe ocazii să participe din cauza costurilor mari. Cu ajutorul unor organizații (Minister, Asociații de profil, sponsorizări, etc.), aceste ocazii apar și noi credem că nu ar trebui ratate. Ca membru AER, Bike in Time a folosit o astfel de oportunitate și va promova cicloturismul și eco-destinațiile din România la Bike Brussels. Vizitarea cramelor este unul dintre produsele cele mai solicitate de către turișii Bike in Time, astfel că vom încerca să promovăm circuitele la crame pe bicicletă.” spune Ionuț Maftei, reprezentant Bike in Time.

La Bike Brussels 2024 dorim să promovăm cele două proiecte Bike in Time care au legătură cu turismul viticol: 
  •  Velodrumul Vinului – drumul vinului pe bicicletă – este categoria de tururi la crame, care îmbină cicloturismul cu turismul viticol. 
  •  Velo Popas – prima certificare românească destinată cazărilor, restaurantelor și obiectivelor turistice prietenoase cu bicicliștii – pentru că și cramele pot deveni beneficiarii acestei certificări și se pot promova ca o destinație „cycling friendly”” a mai adaugat Ionuț Maftei.
Despre AER: AER sau Asociația de Ecoturism din România este un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului în România, realizând legătura între asociații de turism, organizații neguvernamentale de dezvoltare locală și conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii și agenții de turism. Conceptul inovator promovat de AER are la bază reunirea sectorului public și a celui privat într-un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului durabil.

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Vinuri din Georgia – crama Batono
Velo Popas - prima certificare cicloturistică din România
2 ani de Winesday App
Novak Winery pune în valoare soiurile locale Moldovenești
Crăciun Fericit și un An Nou plin de savoare!