Hai la Revino Gourmet Show. Salon Gastronomic 8-9 octombrie 2022 (București)

Hai la Revino Gourmet Show. Salon Gastronomic 8-9 octombrie 2022 (București)


Toamna aceasta este tare darnică în evenimente cu vin. Și cum vinului îi stă bine alături de mâncare, trebuie să afli despre salonul gastronomic Revino Gourmet Show ce are loc la Hotel Novotel în București în zilele de 8 și 9 octombrie 2022.

În ultimii cinci ani, o serie de producători noi, fie că vorbim de brânzeturi maturate și specialități din carne, fie de bere și ciocolată artizanale, fie de multe alte produse gastronomice, și-au facut apariția pe plan local.

În această toamnă, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, o serie de astfel de branduri artizanale românești, produse în întreaga țară, vor fi prezente în inima Bucureștiului, pentru a încânta simțurile și papilele gustative ale oaspeților cu specialități premium. 

Brânzeturi locale maturate, specialități din carne, vinuri, bere artizanală, spirtoase, ciocolată, produse din pește, sosuri și alte delicatese de la peste 45 de expozanți vor putea fi degustate în cele două zile ale evenimentului. 

Carmina Nițescu
Winesday.ro & Winesday App

"Ideea organizării unui salon gastronomic mi-a venit în 2019, după o experiență de peste 10 ani în lumea vinului, când am început să călătoresc prin țară, dar și prin Europa, pentru a învața despre brânzeturile locale și internaționale. Tot atunci am descoperit noi asocieri care mi-au atras atenția. Fie că vorbim despre specialități din carne, bere artizanală ori alte băuturi, toate acestea, alături de brânzeturi și vinuri, merită degustate și merită aflată povestea din spatele lor și a producătorilor care le-au creat”, spune Alina Iancu, fondator Revino Gourmet, CrameRomania.ro și Revino Bucharest Wine Show.

Revino Gourmet Show iși propune astfel să creeze comunități de oameni care să ducă mai departe povestea gastronomiei românești actuale, poveste scrisă de artizani din toată țara. Evenimentul va fi completat și de asocieri cu produse internaționale. Nu vor lipsi nici lansările de produse în premieră, precum Miedul craft, și nici o serie de masterclassuri cu asocieri gastronomice de excepție dintre brânzeturi maturate cu bere craft sau cu vinuri spumante și totodată inedite pentru publicul larg. Vinul va fi nelipsit, bineînțeles. Toate produsele pot fi degustate, iar o parte dintre acestea pot fi achiziționate de la magazinul special amenajat pentru eveniment.

Biletele la eveniment sunt disponibile pentru achiziționare aici, dar și la fața locului.

Masterclass-uri ce au loc pe 8 – 9 octombrie 2022 în cadrul Revino Gourmet Show:

Podgoria Cotnari – Tărâmul spumantelor românești
În acest masterclass, ne dorim să vorbim despre trei generații de spumante: ZAZ, Vibe și noua gamă Millesime Cotnari în asociere cu o serie de brânzeturi fine.
Speaker: Ana Maria Vrinceanu
Data: 8 octombrie, ora 16.30, în limba română
Detalii și bilete aici.

Bârlog și Universul Berii
Malţurile, hameiurile şi mai ales drojdia clădesc un caracter distinct fiecărei beri în parte. Iar asta face ca berea să fie foarte versatilă pentru asocierile culinare!
Speaker: Flaviu Odorhean
Data: 9 octombrie, ora 15.00, în limba română
Detalii și bilete aici.

Cheese Please…  (locuri epuizate)
Un răsfăț gastronomic cu spumant și brânză este cea mai spontană și mai ușor de realizat înrudire gastronomică, ideală pentru orice ocazie.
Speakeri: Olimpia Pleșa Brandhuber și Alina Iancu,
Data: 8 octombrie, ora 13.30, în limba română

Ne vedem pe 8 și 9 octombrie la Revino Gourmet Show!

Alte sugestii

Vinuri din Georgia – crama Batono
Turismul oenologic din Romania va fi promovat la Bike Brussels 22-24 martie 2024
Velo Popas - prima certificare cicloturistică din România
2 ani de Winesday App
Novak Winery pune în valoare soiurile locale Moldovenești