Oferta verii la spumante vine de la Parmashop: Cava Castell D’OR

Oferta verii la spumante vine de la Parmashop: Cava Castell D’OR


Vara este vremea unui spumant răcoritor, așa că astăzi venim cu o propunere binevenită pentru luna august: ce spui de o cava cu ofertă specială în magazinul online Parmashop?

Cava este un spumant realizat prin metoda tradițională (la fel ca șampania) în Spania din soiurile de struguri Macabeo, Xarel-lo și Parellada.

În lume există mai multe metode de a produce vin spumant:
  •  metoda tradițională (numită și “metoda champenoise”)
  •  metoda transferului
  •  în rezervoare de inox (numită și “metoda charmat”; cu aceasta se face prosecco)
  •  prin carbonatare (se adauga dioxid de carbon)
  •  metoda Asti (se folosește pentru a produce vinuri spumante dulci în regiunea Asti- Piemonte, Italia).
Dintre toate acestea, cea mai cunoscută și apreciată metodă prin care se face vinul spumant rămâne metoda tradițională, cu a doua fermentație în sticlă, adică cea prin care este realizată și faimoasa șampanie în Franța. Pentru a face șampanie (champagne) este nevoie ca strugurii din soiurile Chardonnay, Pinot Noir și/sau Pinot Meunier să provină din regiunea Champagne din Franța, toate celelalte vinuri spumante realizate în orice altă regiune din lume, folosind aceste soiuri de struguri sau altele, prin aceeași metodă, purtând fie denumirea generică de “vin spumant”, fie o denumire certificată în țara respectivă.

Așa se face că avem, de exemplu, denumirea „Methode Cap Classique” în Africa de Sud și “Cava” în Spania, chiar dacă vorbim despre aceeași metodă de realizare a vinului spumant.

Astăzi vorbim despre Cava, spumantul realizat prin metoda tradițională în anumite regiuni din Spania. 

Conform legislației, aici se folosesc struguri din soiurile locale Macabeo (numit și Macabeu sau Viura), Xarel-lo și Parellada pentru spumantele albe și soiurile Garnacha sau Monastrell pentru spumantele rose. Majoritatea viilor unde sunt cultivate aceste soiuri pentru producția de Cava sunt concentrate în mai multe regiuni din Spania, cele mai multe vii fiind plantate în Catalonia, însă existând anumite zone special determinate pentru producția de Cava și în Rioja, Navarra și Valencia. De puțin timp se permite adăugarea soiurilor Chardonnay și Pinot Noir în realizarea Cava, acestea adăugând note mai fructate și mai multă aciditate, însă majoritatea producătorilor nu le folosesc, aceștia fiind de părere că se pierde elementul diferențiator al Cava dacă se folosesc și aceste soiuri.

Majoritatea spumantelor “cava” petrec minim 9 luni pe drojdii, sunt seci, cu aciditate medie și sunt caracterizate de arome de patiserie și pâine prăjită, însă acestea pot diferi de aromele de pâine prăjită pe care le găsim în șampanie.

Avem Cava și în România, unul dintre importatori fiind Parmafood Group Distribution. Aceștia importă cava de la Castell D’OR iar în această perioadă au o oferta specială, de vară, la toate sortimentele de Cava aduse de la acest producător. Cum magazinul online Parmashop este afișat la secțiunea “Wine Shop” aici în aplicația Winesday App găsești mai multe informații despre Ofertele lor chiar în contul lor din aplicație, precum și pe siteul lor.

Castell D’OR este o companie creată prin unirea a 16 cooperative de vin din diferite regiuni din Catalonia, Spania, reprezintă peste 2200 de familii de fermieri cu care lucrează și deține 6200 hectare de viță de vie și aproximativ 16% din totalul producției de vin din Catalonia. Cu o dedicare profundă pentru calitate și tradiție, Castell d'Or folosește metode clasice de fermentație în sticlă pentru a crea Cavas care sunt nu doar rafinate și elegante, dar și expresii autentice ale terroir-ului unic catalan.

Fiecare sticlă de Cava produsă sub marca Castell D'OR este rezultatul unei selecții riguroase strugururilor struguri și al unei atenții deosebite acordate fiecărui detaliu in procesul de producție. 

Angajamentul Castell D'OR față de sustenabilitate și inovație este evident în toate aspectele producției sale de Cava, de la cultivarea responsabilă a viței-de-vie până la practicile de vinificație care respectă mediul înconjurător. Prin pasiunea sa pentru excelență și prin promovarea valorilor catalane, Castell D'OR continuă să fie un lider în producția de Cava, oferind iubitorilor de vinuri spumante o experiență gustativă remarcabilă și autentic catalană.

Compania este prezentă în multe țări ale lumii, iar Cava produsă de aceasta a ajuns și în România, la noi fiind disponibile 5 sortimente pe care le găsești în magazinul online Parmashop:
În perioada 13 - 31 august 2024 Parmashop are 50% reducere la toată gama de Cava în magazinul online. Cuponul "REDUCEM" pentru extra reducere se aplică automat în coșul de cumpărături.

 Carmina Nițescu
 Winesday.ro & Winesday App

Alte sugestii

Vin la Insula, 30 august – 1 septembrie 2024, Bacău
Idei de vacanță în Transilvania: Villa Vinea te așteaptă cu pachete de degustare de vin și cazare
Spumante de la munte, Trento DOC - Italia
Hai la Corcova Fest 25-28 iulie 2024 - ediția X
Conacul Grigorescu te așteaptă la un prânz Farm to Table în fiecare weekend