Limone - vinuri și delicatese italiene

Limone - vinuri și delicatese italiene


Magazinul Limone din București este un magazin dichisit cu vinuri savuroase, precum și o mulțime de delicatese italiene din categoria dulciuri, cafea, băcănie.

Am stat de vorbă cu Isabelle Tudor, fondator Limone, Somelier, masterand la USAMV- Tehnologii performante, management și marketing viti-vinocol, despre magazinul în care pune suflet zi de zi pe care ar trebui să îl cunoști și tu. Suntem în prag de Sărbători, așa că e posibil să găsești câteva idei de cadouri numai bune de dăruit!

Te rog să faci cunoștință cu Limone din interviul de mai jos.

Carmina Nițescu: Bună Isabelle. Mă bucur că stăm astăzi de vorbă despre Limone, magazinul în care ai pus atâta suflet!
Isabelle Tudor: Mulțumesc pentru invitația în spațiul Winesday App, Carmina! Mă bucur că am oportunitatea să prezint proiectul Limone la voi, pentru că entuziasmul care mă însoțește în business l-am regăsit și la tine atunci când prezinți proiectele tale.

Carmina: Spune-mi te rog cum ai avut ideea deschiderii magazinului Limone, când l-ai deschis și cu ce se diferențiază el de alte magazine de vinuri?
Isabelle: Am deschis Limone acum 7 ani,  l-am crescut încet dar sănătos, am învățat și am crescut și eu alături de el, nu a fost ușor dar a fost frumos! Și încă este!

Am vizitat Italia destul de mult, m-a fermecat mereu creativitatea italienilor în domeniul culinar, starea de bine ce se degajă între prieteni la un pahar de vin, firescul în care trăiesc!

Atmosfera relaxată încerc să o creez și eu în showroomul nostru - aș vrea ca cine ne trece pragul să se rupă puțin de agitația Bucureștiului și să respire un pic din Dolce vita!

De 7 ani fac selecție de produse, vorbesc cu mulți producători, de alimente, de vinuri, testez, degust, investesc în stocuri și apoi sper să aduc bucurie și satisfacție clienților noștri.

Avem un depozit cu dinamică destul de bună, avantajul unui business mic este ușurința cu care se poate adapta la piață.

Cred că ne diferențiem prin faptul că majoritatea vinurilor pe care le importăm le aducem în condiții de exclusivitate în România, sunt vinuri pe care le aleg în funcție de gusturile clienților, mă orientez preponderent către soiuri autohtone italiene, pe care îmi place să le fac cunoscute la noi.

Carmina: Cum selectezi brandurile de la care aduci vinuri, dar și produse alimentare?
Isabelle: În completarea a ceea ce am spus deja, merg mult pe cunoașterea producătorului la el acasă, îi ascult filosofia, învăț din entuziasmul și din experiența lui, astfel încât să transmit cu cât mai mare acuratețe informațiile.

Carmina: Se apropie perioada sărbătorilor, luna decembrie fiind plină cu ocazii de dăruit. Spune-mi te rog ce ați pregătit anul acesta? Aveți pachete de Crăciun, coșuri cadou cu vinuri și alte bunătăți?
Isabelle:  Luna noiembrie și decembrie sunt foarte aglomerate, în ani am format un nucleu de clienți care se întorc an de an pentru pachetele cadou pe care le pregătim noi. Ce bucurie mai mare să ai?

Selectăm întotdeauna produse de calitate, avem de exemplu un brand de panettone Besana, cu care lucrăm cam de la început, mențin calitatea în fiecare an, este un produs la care nu renunțăm. Alte produse sunt înlocuite de noutăți, mergem pe principiul cadoul oferit trebuie să fie impecabil, să arate bine, să fie gustos și să îl ajute pe cel care îl oferă să fie remarcat.

Pachetele, cutiile, tăvile noastre cadou conțin panettone sau pandoro, vin roșu sau spumant, ciocolată, torrone, creme de ciocolată, cantucci, etc.

Carmina: Cum știu că Limone funcționează atât ca și magazin online cât și ca și magazin fizic (situat pe Str. Gazelei nr.34, București, în apropiere de Parcul Carol), pachetele cadou sunt disponibile atât online cât și în magazinul fizic? În ce perioada recomanzi ca cei care doresc să cumpere cadouri de Crăciun de la Limone să facă comenzile astfel încât să se asigure că există stocuri și că acestea ajung la timp la ei?
Isabelle: Suntem pregătiți pentru livrarea pachetelor cadou atât la showroom cât și online.

În baza unei comenzi prealabile, pregătim în scurt timp, personalizăm și chiar trimitem în numele clienților noștri.

În ceea ce privește cât de repede e bine să comanzi, sigur că mai curând e mai sigur, noi avem deja comenzi primite cu dată de livrare stabilită pentru decembrie.

Cu cât e mai aproape de sărbători cu atât este mai anevoios din cauza traficului și a faptului că serviciile de curierat sunt sub presiunea unui volum mai mare de livrări.

Carmina: Isabelle, a fost o plăcere să stăm de vorbă și abia aștept să aflu noutăți de la tine și pe viitor! Un final de an cât mai frumos îți doresc și...pe data viitoare!
Isabelle:  Mulțumesc pentru oportunitate, Carmina, spor în toate proiectele tale și vinuri bune îți doresc! 

Alte sugestii

2 ani de Winesday App
Novak Winery pune în valoare soiurile locale Moldovenești
Crăciun Fericit și un An Nou plin de savoare!
De Sărbători încearcă o Fetească Neagră
De Crăciun alege cutiile cadou de la Dor De Vin!