"The Real Taste of Transylvania" - 10 hands fine bistro experience (Bucuresti)

"The Real Taste of Transylvania" - 10 hands fine bistro experience (Bucuresti)

Experiență gastronomică

Bilete:

590 RON

Gazdă:

Bulevardul Poligrafiei 1c, București 013704, Romania

Data și ora:

Despre

"The Real Taste of Transylvania"
- 10 hands fine bistro experience -
Data: 8 și 9 mai
Ora: 19:00
Locația: FORK The Restaurant, Ana Tower, Bdul. Poligrafiei 1C, Et. 25, București


Festivalul gastronomic Taste of Transylvania este realizarea visului comun a unor bucătari, antreprenori Horeca și producători locali pasionați, scopul fiind deschiderea unei noi capitole în cultura gastronomică transilvană și punerea Transilvaniei înapoi pe harta gastronomică internațională ca o destinație nouă, dar totuși atemporală.

Alătură-te nouă la o cină specială cu un meniu de degustare de 10 feluri, cu wine pairing opțional, în care 5 bucătari renumiți vor colabora pentru a crea preparate uimitoare.
Te așteptăm cu drag!

Meet the chefs:

Ádám Mészáros, Sparhelt Bistro, Balatonfüred
Ádám Mészáros s-a îndrăgostit de gastronomie în 2009, când a petrecut o perioadă de stagiatură la legendarul El Bulli a lui Ferran Adria. Este primul chef din Ungaria care a fost răsplătit cu 2 stele Michelin, la restaurantul Onyx, unde a cunoscut consacrarea. După experiența de la Onyx a căutat o mai mare apropiere de natură, și a început colaborarea cu BOTANIQ Turai Kastély, unde a deschis restaurantul fine dining Clarisse. Recent a acceptat o nouă provocare, find numit chef la Sparhelt Bistro din Balatonfüred (Michelin Bib Gourmand Restaurant).

Alex Petricean, Noua Bucătărie Românească, București
Alex Petricean, artizanul trendului gastronomic Noua Bucătărie Românească, este un chef autodidact, după o formare profesională în mai multe etape, care cuprinde printre altele și o stagiatură la Noua. Din absolvent ASE și specialist în publicitate, a devenit cam cel mai cunoscut chef din România, fiind ales de mai multe ori “Cheful anului” sau “Cel mai bun chef” din România. S-a consacrat la restaurantul Maize, după care și-a deschis propriile restaurante NOUA și NOUA BAR, adevărate bastioane ale noii bucătării românești.

Mihai Toader, Soro Lume, București
Mihai Toader, un chef care se hrănește din tradițiile cele mai străvechi, rețete preluate de la bunici, dar este cunoscut ca și promotor al bucătăriei neoromânești. A avut curajul să deschidă în plină pandemie propriul lui restaurant, Soro Lume, rezultatul unor cercetări de câțiva ani făcute în toate colțurile României, și unde gătitul tuturor preparatelor se face la foc de lemne. Mihai, adeptul sustenabilității, și ale ingredientelor autentice culese din natură, a filmat și propria emisiune în mai multe episode, numită “Fragmente”, despre gastronomia satelor noastre.

Levente Ilyés, Páva Restaurant, Odorheiu Secuiesc
Levente Ilyés, un tânăr și ambițios bucătar din Zetea, Transilvania a fost implicat în gastronomie chiar în copilăria lui, când a simțit că această pasiune într-o zi va deveni menirea lui. Așa că, după terminarea studiilor a simțit nevoia să lucreze imediat într-un mediu profesional – a făcut stagiatura și a avut primul lui loc de muncă la Budapesta unde a realizat că vrea să fie un advocat al valorilor locale. După o perioadă lucrată la restaurantul Via din Cluj Napoca a revenit acasă, și acum este chef la Páva din Odorheiu Secuiesc. Are misiunea de a participa la dezvoltarea bucătăriei locale și ca aceasta să fie adusă la standardele de calitate occidentale.

Alex Antal, Fork Ana Tower, București

Alex Antal, un tânăr brașovean, îndrăgostit atât de natură, cât și de gastronomie, și mai ales de interacțiune dintre ele, susține că “natura este adevăratul Artist, iar treaba noastră ca și bucătari este să îi permitem să strălucească”. A început cariera în gastronomie la restaurante din Brașov, după care au urmat internship-uri în Torino și Antwerp. În 2017 a aterizat în București, și printre altele a fost head chef la restaurantele La Vinuri și Maize, iar din 2022 conduce bucătăria Fork Ana Tower.

Meniul:
🔹 Păstrăv, sparanghel, leurdă
Alex Antal, Fork Ana Tower
🔹 Balmoș
Mihai Toader, Soro Lume
🔹 Supă de ierburi
Levente Ilyés, Páva
🔹 Sturion și texturi de sparanghel
Alex Petricean, Noua Bucătărie Românească
🔹 Gulaș de organe
Mihai Toader, Soro Lume
🔹 Friptură de miel
Levente Ilyés, Páva Restaurant
🔹 Mangaliță în doi pași: sângerete și friptură
Ádám Mészáros, Sparhelt Bistro
🔹 Cerb și zbârciog
Alex Antal, Fork Ana Tower
🔹 Pară, aromatice și borș
Alex Petricean, Noua Bucătărie Românească
🔹 Tort de ciocolată, fragi la grătar
Ádám Mészáros, Sparhelt Bistro

Wine pairing:
🍷 Carassia Blanc de Blancs Magnum, Dealurile Transilvaniei, România
🍷 Movia PURO Brut Nature 2019, Brda, Slovenia
🍷 Pannonhalmi Prior (Rhein Riesling) 2016 Magnum, Pannonhalma, Ungaria
🍷 Dagon Clan Clearstone (Fetească Albă) 2020, Dealu Mare, România
🍷 Kaló Imre 4x4 Leányka (Fetească Albă) Borostyán 2018, Eger, Ungaria
🍷 Crama Ferdi Lady Black Legend 2020, Dealu Mare, România
🍷 Demeter Ervin Szamorodni 2017, Tokaj, Ungaria
🍷 Malatinszky Kúria Maghari (Cabernet Franc) 2016, Villány, Ungaria

Preț: 590 de lei/pax
Wine pairing opțional: 390 de lei/pax

Locuri limitate: 50/seară
Rezervările se pot face la numărul de telefon 0784 001 806.