Domeniul Aristitei la Juno Wine Garden (Brașov)

Domeniul Aristitei la Juno Wine Garden (Brașov)


Gazdă:

Strada După Ziduri, Brașov 500026, Romania

Organizator:

Data și ora:

Sâmbătă, 10 August 2024
18:00 - 22:00

Despre

Vara aceasta la Juno Wine Garden din Brașov fiecare săptămână va fi dedicată unei crame românești, cu terroirul, aromele și poveștile ei.

Săptămâna 10 - 16 august este dedicata cramei Domeniul Aristitei,
iar degustările cu vinuri de la aceasta crama au loc pe 10 si 11 august, ora 18.

Domeniul Aristiţei este situat în satul Nicovani din Valea Călugarească. Numără deja 4 ha cultivate cu viță de vie și o cramă boutique nouă, dotată cu utilaje ultramoderne de vinificație ce are o capacitate de producție de 100000 lt.

Valea Nicovani este datată ca parte a localității încă din secolul XV. cu o veche tradiție în cultivarea viței de vie. La începutul secolului XX zona era plină de conace cu vii, unul dintre acestea proprietatea lui Ion Bujoiu, om politic, fost ministru al economiei în perioada interbelică. Familiei Bujoiu i-a aparținut acest domeniu pâna în 1947, iar după 1989 este retrocedat moștenitorilor familiei, de la care în 2013 cumpără D-ra Bianca Ioniță, redenumind domeniul dupa mama sa, D-na Adina Aristița Ioniță.

Gama de vinuri Vizionar își propune să preia și să continue arta vinului pe un terroir de excepție oferit de Valea Nicovani. Domeniul are în exploatație 4 ha cultivate cu Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 10 și 11 august. Apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 15.08 să le poți încerca pe toate