Domeniile Franco Române la Juno Wine Garden (Brașov)

Domeniile Franco Române la Juno Wine Garden (Brașov)


Gazdă:

Strada După Ziduri, Brașov 500026, Romania

Data și ora:

Duminică, 28 Iulie 2024
18:00 - 22:00

Despre

Vara aceasta la Juno Wine Garden din Brașov fiecare săptămână va fi dedicată unei crame românești, cu terroirul, aromele și poveștile ei.

Săptămâna 27 iulie - 3 august este dedicata cramei Domeniile Franco Române, iar degustările cu vinuri de la aceasta crama au loc pe 27 și 28 iulie, ora 18.

Povestea Domeniile Franco-Române DFR începe cu un vizionar. Asistat de o echipă de specialişti români şi francezi, Denis Thomas preia şi dezvoltă o plantaţie de 45 de hectare, într-o zonă din Dealu Mare, unde terroirul, similar celui din Burgundia, permite producerea de vinuri româneşti în spirit franţuzesc.

În anul 2020, Domeniile Franco–Române au fost preluate de către un grup de investitori români cu tradiţie în viticultură, care intenţionează să continue povestea cramei de la Săhăteni şi să împartă bucuria vinurilor româneşti cu iubitorii de vinuri bune. Planurile de viitor includ trecerea întregii plantaţii de viţă-de-vie la cultura BIO şi înfiinţarea unei staţii de încărcare a automobilelor electrice cu energie solară provenită de la panourile deja instalate pe acoperişul clădirii.

Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 27 și 28 iulie. Apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 2.08 să le poți încerca pe toate