Crama Mircesti la Juno Wine Garden (Brașov)

Crama Mircesti la Juno Wine Garden (Brașov)


Gazdă:

Strada După Ziduri, Brașov 500026, Romania

Data și ora:

Duminică, 14 Iulie 2024
18:00 - 22:00

Despre

Vara aceasta la Juno Wine Garden din Brașov fiecare săptămână va fi dedicată unei crame românești, cu terroirul, aromele și poveștile ei.

Săptămâna 13 - 19 iulie este dedicata Cramei Mircesti, iar degustările cu vinuri de la aceasta crama au loc pe 13 și 14 iulie, ora 18.

Povestea Crama Mircești este una despre întoarcere acasă. Este povestea lui Arcadie Foșnea, proprietarul și oenologul cramei, care a plecat din satul natal la 19 ani pentru a studia viticultură și oenologie în Germania. Iar apoi s-a întors în același sat și în 2011 a plantat primii butași din ceea ce urma să devină Crama Mircești.

Acum podgoria se întinde pe 15 hectare care acoperă dealurile Măgurii, pe pante cu o înclinare de până la 30° într-o regiune unică la o altitudine de 360 de metri peste nivelul mării (cea mai înaltă podgorie din Republica Moldova).

Condiţiile climaterice de aici sunt comparabile cu regiunile vinicole din sudul Germaniei (valea râului Rin) şi nordul Italiei, iar fiecare soi este sădit pe panta potrivită exact pentru el. Pe lângă Pinot Noir, Saperavi, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, cresc cu drag și cu respect soiuri tradiționale autohtone – Feteasca Neagră, Rara Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă.

Crama include și conacul alb, în stil brâncovenesc care din 2011 a fost readus la viață iar in 2020 deschis ca pensiune turistică.

𝗗𝗲𝗴𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟯 & 𝟭𝟰 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟴.𝟬𝟬
Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 13 și 14 iulie. Apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 19.07, să le poți încerca pe toate.