Curs de inițiere în degustarea vinului (Timisoara)

Cursuri despre vin

Data și ora:
Gazdă:
Splaiul Nistrului 1, Timișoara, Romania
Organizator:

Despre

Vinul este o ființă vie, care se naște, se dezvoltă, ajunge la apogeu, apoi îmbătrânește și în final se stinge. Secretul este să îl consumăm în momentul în care ne poate oferi plăcerea maximă.

Foarte des se folosește expresia ”arta degustării vinului”, însă arta adevărată este crearea acestei băuturi. La acest curs vom învăța să înțelegem arta, să o deosebim de kitch și să ne bucurăm de ea. Fiecare vin ne spune o poveste, iar dacă știm să o înțelegem, atunci putem avea parte de clipe extraordinare.

Pe durata celor 8 ore vom vorbi despre regiunile viticole ale României, stiluri și tipuri de vin, tehnologii de vinificare, temperaturi și pahare de servire, mod de păstrare, asocierea vinului cu preparatele culinare, etc. Partea teoretică va fi aprofundată prin degustarea a 13 vinuri, din care unul defect, iar asocierea gastronomică va avea loc în cadrul prânzului de la Restaurantul Merlot (Splaiul Nistrului nr.1, Timisoara)

La sfârșitul cursului veți privi cu ochi diferiți un vin. Veți fi mai critici, însă veți ști ce vin să cumpărați și când, pentru ce ocazie, la ce temperatură și în ce pahare să îl serviți. Dar cel mai important este că veți înțelege de ce vă place sau nu vinul pe care îl gustați.

Mai multe detalii și înscrieri la zoltan@rovinhud.ro