Arta & vin - degustare intensiva de 8 vinuri la Crama 1000 de Chipuri si vizita la Conacul Bellu


Data și ora:
Bilete:
360 ron
Gazdă:

Valea Bobului, Romania
Organizator:

Despre

Pe data de 26 noiembrie revenim la Crama 1000 de Chipuri din Urlati pentru o degustare intensiva de 8 vinuri, unul dintre ele fiind din gama "Ie de Fintesti".

In 2007 crama a inceput pregatirile pentru plantarea primilor butasi de vita de vie in podgoria Fintesti-Naeni din Dealu Mare. Anii urmatori, au plantat pe suprafete care insumeaza astazi 63 de hectare, cu urmatoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Feteasca Neagra, Feteasca Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca.

Program:
Ne intalnim la ora 09:00 in fata la Manufaktura Coffee (zona Piata Victoriei) de unde vom pleca catre Urlati, prima oprire fiind Muzeul Conacul Bellu, in jurul orei 10.30. Vizitam conacul ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut familiei Bellu. Aici este expus un bogat patrimoniu de artă plastică și decorativă, etnografie, cărți rare în ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane și arme din sec. XVIII-XIX. Tot in cadru acestui muzeu, vizitam si foisorul, spatiu ce gazduieste colectia de aparate foto, fotografii si costume populare ce au apartinut baronului Alexandru Bellu, pionierul fotografiei de exterior din Romania.

Degustarea intensiva va incepe in jurul 12:00 si include 8 sortimente de vin (alb, rose si rosu) in asociere cu branzeturi si mezeluri crud-uscate si grisine. Gazda noastra va fi nimeni altul decat proprietarul cramei, Stefan Ionescu, care ne va face turul cramei si ne va impartasi cateva din secretele vinificarii ce stau la baza vinurilor Cramei 1000 de Chipuri.

Incepand cu ora 14:30 vom servi pranzul sub forma de meniu a-la-carte.
Dupa degustare, vom pleca spre Bucuresti, unde vom ajunge in jur de ora 18:30.

Tarif: 360 Ron/ persoana

Tariful include:
  •  transport cu microbuz de 22+1 locuri dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile, centuri de siguranta pe fiecare scaun, sistem audio, lampi pentru citit
  • vizita la Muzeul Conacul Bellu si Foisor
  • turul cramei si degustare intensiva la Crama 1000 de Chipuri (8 sortimente de vin alb, rose si rosu, impreuna cu un platou cu branzeturi, grisine si mezeluri crud-uscate)
  • 1 sticla de apa plata de 0,5 l/ persoana
  • insotitor de grup din partea agentiei
Tariful nu include:
  • pranzul la Pensiunea Casa Colinelor (se comanda a la carte si se achita la fata locului)
  • taxa de intrare la Muzeul Bellu + Foisorul (20 Ron/ persoana)
  • alte cheltuieli personale.
Inscrierea se face prin achitarea taxei de participare, in limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.